Jump to content

Recommended Posts

From what I can tell, this may be a Windows only bug, at least for Designer.

1833735531_pasteFXMacdesigner.jpg.3598250fdbea775b4eedf3dfd10cf456.jpg

However, this is what I get with Photo:

1418672038_PasteFXMacPhoto.jpg.a8f1b737e82c6090fa37ed1dcf99152f.jpg

(Just noticed the misspelling of scale in the screenshots; should not matter for clarity)


Affinity Photo 1.7.2, Affinity Designer 1.7.2, Affinity Publisher 1.7.2; macOS High Sierra 10.13.6 iMac (27-inch, Late 2012); 2.9GHz i5 CPU; NVIDIA GeForce GTX 660M; 8GB RAM
Affinity Photo 1.7.2.153 & Affinity Designer 1.7.2.6 for iPad; 6th Generation iPad 32 GB; Apple Pencil; iOS 12.3.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@R C-RI have just tried your test on Designer in Win7 with perplexing results!

First off, if Scale with Object is enabled the effect always doubles, which is correct.

With Scale with Object turned off I repeatedly drew the two objects (100px and 200px), created the Outer Shadow,  then copied and pasted the effect from smaller to larger object.

Here are the results from 5 attempts…

  1. 1.7px <- The effect actually shrank when applied to an object twice the size.
  2. 9px
  3. 8.7px
  4. 5.2px
  5. 7.6px

Make of that what you will!

 


Win7 Ultimate x64   |   i5-3570K @ 3.4GHz   |   16 GB RAM   |   120 GB SSD   |   nVidia GTX 660 Ti   |   Huion 1060 Plus

How I make GIFs >>> ScreenToGIF (Windows only, Open Source, Portable, ~600kB)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys coming back into the post late, been editing a load of images I did on a photo shoot.

Anyway, the logic for "Scale with object" is that whatever fx or styles have already been applied, will grow or shrink with the object as it is being scaled, it should not have anything to do with pasting an fx to another object else it would be called "Paste and Scale".

To copy I just use ⌘+C and then select the layer I want to paste the fx to and use ⌃+⌘+V

 


iMac 27" Late 2015 Fully Loaded, iMac 27" Mid 2011 both running High Sierra 10.13.6 - Affinity Designer/Photo, Publisher Beta 1.7.0.140, Illustrator CC, Inkscape, Blender, Sketchup, Pepakura Designer, MTC, Pixelmator & Pixelmator Pro + more... XP-Pen Artist-22E, - iPad Pro 12.9 B|  

Affinity Help - Affinity Desktop Tutorials Instagram & Flickr - Affinity Live 19th June 2019

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, >|< said:

If the tests are carefully performed on Windows, I expect the same results will be found.

You are wrong.

In my test every object was created by typing the dimensions into the transform panel.

Why do you assume incompetence rather than accept there is a (Windows specific) bug?


Win7 Ultimate x64   |   i5-3570K @ 3.4GHz   |   16 GB RAM   |   120 GB SSD   |   nVidia GTX 660 Ti   |   Huion 1060 Plus

How I make GIFs >>> ScreenToGIF (Windows only, Open Source, Portable, ~600kB)

Share this post


Link to post
Share on other sites

We are aware of an issue with copying layer effects from one object to another and it not keeping the original settings and it's logged with the developers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@>|< my apologies.

You are quite correct on all counts. 

It was late, I was tired, and I did indeed miss the point of your message. 

Sorry. 


Win7 Ultimate x64   |   i5-3570K @ 3.4GHz   |   16 GB RAM   |   120 GB SSD   |   nVidia GTX 660 Ti   |   Huion 1060 Plus

How I make GIFs >>> ScreenToGIF (Windows only, Open Source, Portable, ~600kB)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×