Jump to content
KLC1945

Cannot EXIT Affinity Photo

Recommended Posts

Whenever I finish a session and want to exit, I get a notice that says:

QUITTING

At least one file is currently being opened. Please wait for files to load before quitting the application.

In order to close the program, I have had to use CTRL-ALT-DEL [Task Manager] and choose End Task.

I have uninstalled/reinstalled Affinity at least 3 times, hoping that a clean install might resolve my problem. I am using version 1.6.4.104.

I am attempting to load the DxO 2018 NIK Collection, and one of the steps requires a RESTART after a change in Preferences. It is at that point I get the notice about the problem with QUITTING.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thinking about it...but had some issues with the installation process when I tried earlier. Will most likely do another attempt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the exact same behaviour .. I have the issue that I cannot exit affinity because "at least one file is being opened"  for some time now. Today I also tried to install the NIK collection which didn't work.
After that I installed the update, which worked but the error is still there.

Actual version from affinity photo on my Windows PC is 1.6.5.123

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found the solution on my system, thanks to a good tipp in an affinity FB group.

Try to delete the corrupt temp files in the folder "%appdata%\Affinity\Photo\1.0\temp" while Affinity Photo is not running:

After that it should work properly and you can also install the NIK collection

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tegi,

I have looked through all the folders/files I can think of to find the location of the temp file you mention. I have had no success - perhaps you can expand your explanation to guide me to the correct location.

Per another suggestion I go on this forum, I upgrade my Affinity version to 1.6.5 - but still faced the same problem.

Hoping you can be of assistance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/23/2018 at 5:04 AM, Mark Ingram said:

Try updating to 1.6.5.

Mark,

Did as you recommended, but still have the exact same issue - with exactly the same message.

Am trying not to get frustrated, as I am really excited about Affinity, but wish I could find the real path to being able to use the really useful DxO NIK Collection as a plugin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.