Jump to content
markbowen

Snap to grid not working

Recommended Posts

Hi,

This is going to be something silly I'm sure but I can't seem to get the snap to grid function working. 

It's turned on for the document under snapping but when I move a node it doesn't want to perform a snap at all. 

I've attached a quick screen recording showing what is happening (which unfortunately isn't much).

Any insight as to what I'm doing wrong or perhaps a setting I'm missing would be greatly appreciated. 

Many thanks,

Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Lee D said:

Snapping isn't enabled, tap the small magnet icon in the bottom left.

And there you have it, I was right! It was something silly!!!

I must have leant with my right hand on the screen as it was actually turned on previously as I've been using it a lot lately.

Can't believe I didn't notice it had been turned off!

Thanks for pointing me to my silly mistake Lee!

Best wishes,

Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't wanna be rude, but, this kind of thread with users messing up on the app should be deleted (not the user, the thread)...

We don't wanna drown in threads here on this eminent forum with threads about nothing...

Share this post


Link to post
Share on other sites

What if another user makes the same mistake and subsequently logs another support post?

This forum is searchable so threads like this will help users that make the same mistake in the future, thus freeing up support staff from answering the same question over and over again

Hence threads like this are useful and should stay


Due to the ongoing Brexit negotiations, punctuation, spelling and grammar will be used sparingly until further notice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saw a tut  on youtube using designer iPad, about designing a vector badge and the guy pulled out a rectangle and its grid was inside the rectangle only and it was snapping perfectly. There was no background grid on the page. Anytime I try and use the grid, if I pull out a rectangle it snaps to a grid but not on the grid lines. just slightly off of them. How can i get them to snap to the lines of the grid? and how do you get the grid to be inside your object only?  I have been at this for 2 days and have not found a solution to either problem. Please help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Kem McNair said:

How can i get them to snap to the lines of the grid?

Check in Document menu Snapping is set as shown (Settings as used in video are shown).

 

1 hour ago, Kem McNair said:

Saw a tut  on youtube using designer iPad, about designing a vector badge and the guy pulled out a rectangle and its grid was inside the rectangle only and it was snapping perfectly. ....and howl do you get the grid to be inside your object only?  I have been at this for 2 days and have not found a solution to either problem. Please help.

I don't think you can (but might be wrong). If you look closely at the video, grid lines ARE visible. The grid line colours have been set to a very light grey.

22917C6A-5DB5-4242-86DA-726C280749A2.png

6933F68F-5AA7-45EF-BB67-E6B22B5F0C46.jpeg


IPad Pro 10.5 512GB iOS 12 .0.1 Affinity Photo 1.6.9.81 Affinity Design 1.6.3.44

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×