Jump to content
Lids

Large CPU Usage After Left On For a While

Recommended Posts

Hey guys,

 

I use Affinity Photo every day at work alongside Designer and the Adobe Suite (Love the software btw guys, I recommend it to everyone now). Ive run into this issue where after leaving both Affinity Photo & Designer on for over 24-48 hours my CPU usage spikes to 40-50% for each program. I normally only have only about 4 - 5 photos going at any one given time and only around a resolution of 800 x 800 - 1200 x 1200. My CPU usage never is this high even while i do heavy editing. Any clue why this happens? (Its not a deal breaker, in fact it doesnt bother me I just thought i'd bring it up)

PC Specs:

CPU | i7 7700k

GPU | GTX 1060

RAM | 32GB

Storage | SSD & HDD

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, JFisher said:

Hi Lids, welcome to the forum!

This is an issue that we are aware of, Mark from the development team commented on a similar forum thread here. We're hoping to have this fixed in a future update :)

Awesome! I hope im not re-posting an issue then.

 

4 hours ago, Mark Ingram said:

@Lids, can you try the latest customer beta and see if the issue is fixed for you?

Yea, i'll download it and get back to you guys after a bit of use!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×