Jump to content
Cloud-Yo!

[Fixed] Major Glitch on affinity Designer

Recommended Posts

Ive had this happen twice already.  As I am working in designer, Ill be controlling a node or changing a gradient and the screen will begin to flicker in the worst way.  The quintessential "glitch" look of random pixel noise as if the graphics card was fried.  I am concerned this will eventually harm my Ipad.  There doesnt seem to be a specific action that causes this.  

Im curious to know if anyone else has encountered this.

 

Im working on the new Ipad 12.9

Share this post


Link to post
Share on other sites

I encountered this last night. I closed the document and rebooted my iPad. Wasn't sure what to make of it, but it seems likely to be due to Designer... I'm on the original iPad 12.9 iOS 11.4.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I caught it again, this time with a screen cap..please help..this does not look right..and if this risks damaging my ipad Im going to be very upset. This has only ever happened in AD. I have been using my ipad daily for work since I got it and only now when using AD did it glitch out like this.

 

 

IMG_0151.thumb.JPG.4c0de06c59a864c3848b517937e9f3b9.JPGIMG_0150.thumb.JPG.697160aaa90a078ea72d75b4db278fb6.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

This really does look like a hardware presentation issue - either on our side, or Apple's side... I'll look into it, but as to whether it can damage your iPad, I'm going to categorically say it won't - Apple would not allow software to kill your hardware - if things get too warm (which is the only bad thing software could do to your hardware) then the CPU/GPUs will just throttle back and it will cool down.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I haven't been able to download any of the sample projects.  I wanted to see the layer count and way the app was used for optimization.  I worry that I'm working with too many layers.  I did try to keep an eye out for overheating..nothing technical, just touching the device to see if it was hot, but it wasn't ever hotter than normal.  Please advise me if there is anything I can do to troubleshoot and help out. I should add that some layers are masked into others and im using various blending modes. 

 

Im truly in love with your application, but this problem does make me concerned.

thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Cloud-Yo!

Seriously, there's nothing to be concerned about - no harm will come to anything, it's just a software error either on our part or Apple's. Either way, I have to make some changes to the hardware rendering support and I think it might simultaneously fix this problem by calling different functions, so hopefully this issue will go away soon.

Many thanks,
Matt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I truly appreciate your team's rapid response and action.  I'm certain you guys will squash it soon!  I've been working on AD for 3 days straight now and it's like a drug...the good kind :P

 

THanks again!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.