Jump to content

Recommended Posts

Hello,

I'm using Affinity Photo on 64 bit Windows 8. In some files when I use eyedropper tool, the color I pick up is way darker than the original. I wonder why that might be? In other files I don't encounter that issue.

I first started that file in Designer trial, and then continued in Photo. Can it be the reason? How do I fix that? It's really slowing down my work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @makolej,

Welcome to the forums. 

Can you please attach the .afphoto in question so we can have a look? Does it happen just on that project file? Can you try on a new document and see if you can replicate it?

Thanks,

Gabe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have found out what whas wrong :) I had Brightness/Contrast layer on top of my artwork, and the eyedropper tool had been sampling the edited colour. I hid this adjustment layer and it started working just fine.

But, I have another question about this tool. Sometimes it samples the colour of the background instead the one of the layer on top of it. When it happens I have to change the active layer, sample the color I want and then go back to the layer I'm working on. Is there any particular reason why this happens?

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have the sample to "global" it will not take into account the layers ( basically sampling as it all the layers were flattened). If you set it to layer, it will only sample from the layer you have selected in the layer studio. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, GabrielM said:

If you have the sample to "global" it will not take into account the layers ( basically sampling as it all the layers were flattened). If you set it to layer, it will only sample from the layer you have selected in the layer studio. 

I know :) I have it set to global, and yet sometimes it samples background. Maybe I accidentally use some shortcut that changes eyedropper settings?

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is no shortcut to swap between the 2. It would help if you could get a screen recording when this happens. Other than that, we could not replicate the issue and we are not aware of any other reports for this. Sorry :( You can always try to reset the app and see if that fixes it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.