Jump to content

Recommended Posts

I'm not sure if this is a bug or what's wrong exactly, but I'm trying to pick a certain color (indicated within the pink oval) but whenever I do Affinity gives me one of the colors in green ovals. Even with the exact hex code it gives me the color comes out wrong. Not sure what's happening. Any help is appreciated!

Screen Shot 2018-05-22 at 5.29.42 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Murioi,
Welcome to Affinity Forums :)
Do you mind attaching the file where you are experiencing this issue? I can provide an upload link if you wish to keep it private.
How are you picking the colour? Are you using the colour picker in the Colour panel or the Colour Picker tool on the toolbar on the left?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The file is attached. I've labelled the appropriate layers COLOR: CORRECT and COLOR ERROR so you can see what I'm getting. 

I'm picking the color using the color picker on the right color panel and the one on the left toolbar. When both failed I tried to get the hex code from a few sources and I kept getting the greenish hue. I did find a workaround by using the marquee tool and erasing what I didn't need, but the issue with painting is still present.

Thanks for looking into this :)

Color_Error_Example.afdesign

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a similar problem - I want to set the background on a poster to a kind of electric blue - I've got the colour in the apple colour picker, but when I apply this colour it shows up as a kind of powder blue.  Same if I enter the codes, one document displays the electric blue, the other a powder blue.  I really need to get this right before I send the file off to the printers. I've got the background set as curve and am selecting the colour in the panel at the top left of the screen, the clicking on the apple colour picker.  The colour in the apple colour picker swatch does not match the colour of the background, no matter what I try.

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, terrerouge said:

I have a similar problem - I want to set the background on a poster to a kind of electric blue - I've got the colour in the apple colour picker, but when I apply this colour it shows up as a kind of powder blue.  Same if I enter the codes, one document displays the electric blue, the other a powder blue.  I really need to get this right before I send the file off to the printers. I've got the background set as curve and am selecting the colour in the panel at the top left of the screen, the clicking on the apple colour picker.  The colour in the apple colour picker swatch does not match the colour of the background, no matter what I try.

Just a guess: Are both documents using the same ICC profile? If not, the colors you pick (even using the hex values) will not be the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.