Jump to content
jknutson3813

Turcom Graphics Tablet Issues

Recommended Posts

I have an off brand graphics tablet, Turcom, that has worked and still works fine for all applications on my PC except for Affinity Photo.  It basically just acts like a mouse with sensitivity, but it does not work in Affinity Photo at all.  I am currently testing the newest version of Affinity Photo and Photoshop Elements 2018 and my tablet works fine in Photoshop Elements, but I really like the equirectangular perspective available in Affinity Photo so I would like to get this working.  I'm glad I tested the software first, and really want to like the Affinity Photo software, but I cannot buy it if my tablet won't work with it.

 

I looked for tablet/pen calibration settings or anything that would allow me some configuration options for getting my tablet/pen working but I can't seem to find anything. 

 

Any help would be appreciated!

 

Joel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to the Serif Affinity Forums, Joel. :)

 

Everything I’ve read about Turcom tablets suggests that they’re the same as Huion. There seem to be quite a few owners of Huion tablets here, happily using the 610 Pro, 1060 Plus and others with one or both of the Affinity apps.


Alfred online2long.gif
Affinity Designer/Photo/Publisher 1.7.2.471 • Windows 10 Home (4th gen Core i3 CPU)
Affinity Photo for iPad 1.7.2.153 • Designer for iPad 1.7.2.6 • iOS 12.4.1 (iPad Air 2)

Share this post


Link to post
Share on other sites

deactivate the high precision tablet input, maybe it help.
Usually the tablet / pen calibration settings are set in the driver.
I use a Huion graphics tablet, it works very well after the last affinity-update.

Affinity-1.PNG


Affinity Photo 1.7.2.471 :   Affinity Photo-Beta  1.7.3.476 :    Affinity Designer 1.7.2.471:  Affinity Designer-Beta 1.7.3.476:

Affinity Publisher-Beta 1.7.3.475:   Affinity Publisher 1.7.2.471:    Windows 10 Pro  (Version  1903 Build 18362.295)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for all of the suggestions!  The thing started working but I am not really sure why so, unfortunately, I cannot add much to this thread for others with similar issues.

 

Thanks again!

Joel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there.  I just purchased a Turcom TS-6608.  Seemed to work out of the box, not so much after installing the drivers.  I've tried a few reboots, installed the correct drivers from their site.  Nothing.  Any help is appreciated.

Thanks,

Augie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×