Jump to content
AsFrog

Do not work Affinity Photo and Affinity Designer (v 1.6.3.103)

Recommended Posts

The new stable version starts and works, more because of the graphics tablet the programs do not crash. But I already have a problem with brushes for a long time. I'm attaching a video where the problem is shown. If I increase the brush more than 300 pixels then the work turns into a slideshow. Alas, this is not the only problem. The work of the brushes depends very much on the scale of the canvas on the screen. The lower the scale, the more tremulous the stroke becomes. Still though in a photo have entered stabilization, but at fast enough strokes the program simply does not have time to develop a stroke and consequently it turns out angular. My system: CPU i7 4770k, GeForce 760 2gb,RAM 16gb, ssd samsung evo 850 250gb.

Slow brush work.mp4

Stroke brush.mp4

Share this post


Link to post
Share on other sites

The new release has fixed the crashing problem, good job. But I have a question about this whole conflict issue. Now my tablet driver does not work in AF nor AD - the cursor moves but no pressure is detected. I assume you can, nor should, do anything about it, but I would appreciate a word of confirmation - should I get rid of the tablet and get a new one if I want to work in affinity (I doubt Huion will update my drivers)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, BloodDrop said:

The new release has fixed the crashing problem, good job. But I have a question about this whole conflict issue. Now my tablet driver does not work in AF nor AD - the cursor moves but no pressure is detected. I assume you can, nor should, do anything about it, but I would appreciate a word of confirmation - should I get rid of the tablet and get a new one if I want to work in affinity (I doubt Huion will update my drivers)?

Strange, but I did not observe such a problem as the lack of sensitivity to depression. Most likely the canth with the Huoin driver. A couple of tips, remove the tablet driver, reinstall net.framework, then install the driver. Check if it works, if not, then add-on in the control panel removed: "Windows driver package - Graphic Tablet". Should help, but if that does not help, then just wait for updates or install the previous version of the driver.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok guys, thanks for your replies, I think we can close this token - full reinstall of both apps followed by tablet driver cleanup and reinstall worked like a charm :) No need to change the hardware... cause I wouldn't resign from the soft anyway :) Fantastic :) Now just let me buy your publisher :) I will never use it in my life, but I will proudly keep it on my drive :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.