Jump to content
HatchMac

Crashes Reoccurring Again when Selecting Preferences

Recommended Posts

Thought I had this fixed when I removed all my plugins when this used to crash on the 1.6.6 release. Photo now crashes again when I select preferences. All I recall doing from the time I had it working was my recent upgrade to High Sierra and adding brushes from 'frankentoon-texturizerpro-brushes-2017110302' set.

 

Crash detail:

Process:               Affinity Photo [800]
Path:                  /Applications/Affinity Photo.app/Contents/MacOS/Affinity Photo
Identifier:            com.seriflabs.affinityphoto
Version:               1.6.6 (1.6.6)
App Item ID:           824183456
App External ID:       824080612
Code Type:             X86-64 (Native)
Parent Process:        ??? [1]
Responsible:           Affinity Photo [800]
User ID:               501

Date/Time:             2018-02-25 23:23:28.289 -0800
OS Version:            Mac OS X 10.13.3 (17D102)
Report Version:        12
Anonymous UUID:        D3B2D63E-CA84-6D9C-B087-58E8B8D13ED6


Time Awake Since Boot: 1400 seconds

System Integrity Protection: enabled

Crashed Thread:        0  Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type:        EXC_BAD_INSTRUCTION (SIGILL)
Exception Codes:       0x0000000000000001, 0x0000000000000000
Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

Termination Signal:    Illegal instruction: 4
Termination Reason:    Namespace SIGNAL, Code 0x4
Terminating Process:   exc handler [0]

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've the same behavior but another i did some other activities before. After installing the nikcollection of google i started affinity photo to configure the new plugin folder. Then i choose the wrong folder and now if i try to start affinity photo and click on preferences the app is crashing. Here are the results from the crash report:

 

Process:               Affinity Photo [6414]
Path:                  /Applications/Affinity Photo.app/Contents/MacOS/Affinity Photo
Identifier:            Affinity Photo
Version:               1.6.6 (1.6.6)
App Item ID:           824183456
App External ID:       824080612
Code Type:             X86-64 (Native)
Parent Process:        ??? [1]
Responsible:           Affinity Photo [6414]
User ID:               501

Date/Time:             2018-02-26 08:33:13.850 +0100
OS Version:            Mac OS X 10.13.3 (17D102)
Report Version:        12
Bridge OS Version:     3.0 (14Y661)
Anonymous UUID:        6049C68E-0ED3-8682-9873-9564869BF525

Sleep/Wake UUID:       E1CE3F0B-F5AA-4AAE-8686-B1D4BCE17A4A

Time Awake Since Boot: 100000 seconds
Time Since Wake:       1300 seconds

System Integrity Protection: enabled

Crashed Thread:        0  Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type:        EXC_BAD_INSTRUCTION (SIGILL)
Exception Codes:       0x0000000000000001, 0x0000000000000000
Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

Termination Signal:    Illegal instruction: 4
Termination Reason:    Namespace SIGNAL, Code 0x4
Terminating Process:   exc handler [0]

Application Specific Information:
Crashing on exception: NSConcreteAttributedString initWithString:: nil value

Application Specific Backtrace 1:
0   CoreFoundation                      0x00007fff4e03bfcb __exceptionPreprocess + 171
1   libobjc.A.dylib                     0x00007fff74cd9c76 objc_exception_throw + 48
2   CoreFoundation                      0x00007fff4e0cd9ed +[NSException raise:format:] + 205
3   Foundation                          0x00007fff500aa447 -[NSConcreteAttributedString initWithString:] + 135
4   Foundation                          0x00007fff500b3d3f -[NSConcreteAttributedString initWithString:attributes:] + 27
5   libcocoaui                          0x000000010aee0a5f -[PreferenceController tableView:objectValueForTableColumn:row:] + 2239

 

I tried to find the configuration file for affinity photo to fix the path manually but i couldn't found it.

 

Thanks for helping

KLaus

Share this post


Link to post
Share on other sites

HI All

 

This is more something we get on High Sierra so the upgrade would have re-caused this. Simply run the app with ctrl held down and make sure clear user preferences is ticked before pressing clear and you should be good to go again

 

Thanks


Serif Europe Ltd - Check the latest news at www.affinity.serif.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×