Jump to content
kilotank

Photo 1.6.1.93 Crashing on startup

Recommended Posts

Hi. 

I have been running 1.6.1.93 AP successfully since released but last night had a forced windows 10 update and now it wont launch.

 

It gets to the splash screen, has a think and then displays and UnHandledException error. 3f92b8ed-8a3f-4aaa-a9ed-ef3a07f9c55e

 

Is there a way to roll back to a stable version as I cannot work currently.

 

Thanks

 

Kilo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @kilotank, thanks for uploading those. Can you zip the %APPDATA%\Affinity\Photo\1.0\ folder, and upload it here so we can try to reproduce the problem? Once you've done that, if you rename either of the following files, you should find it works again (please create the zip file first):

 

%APPDATA%\Affinity\Photo\1.0\Workspaces\Photo\WindowProfile.xml

%APPDATA%\Affinity\Photo\1.0\user\macros.propcol

 

Please let me know how you get on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Mark, 

 

Sorry but what am I supposed to do? Am I just supposed to rename the fike as you have indicated to kilotank?  I saw from your previous comment that you needed to replicate the issue.  Do I need to wait dor you to do the same thing for my file I uploaded?

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Nick Trieu said:

Hi Mark, 

 

Sorry but what am I supposed to do? Am I just supposed to rename the fike as you have indicated to kilotank?  I saw from your previous comment that you needed to replicate the issue.  Do I need to wait dor you to do the same thing for my file I uploaded?

 

Oh sorry I hadn't realised you hadn't done that part. Yes if you rename one or both of those files, things should start working again. I've got your file now. Please let me know which file you renamed to make it work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Nick

 

Did you see my final comment yesterday that it was now crashing once running (swapping between color and brushes). I had attached the new crash reports on previous post.

 

Are you looking into this?

 

Thanks   Kilo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Mark,

 

Sorry but I'm really not the sharpest knife in the drawer when it comes to tech talk.  Can you please let me know which file I need to rename? And when you say rename, I literally right click on that folder then copy and past the name correct? And what is the name I need to copy and past in there?

 

Nick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Nick 

 

If you go to file explorer in Windows and copy and past %APPDATA%\Affinity\Photo\1.0\user\ it will take you directly to the folder. Then if you rename the macros.propcol file to something else (can be anything). After you have done that go to %APPDATA%\Affinity\Photo\1.0\Workspaces\Photo\ and rename the file WindowProfile.xml to something else also.

 

This should allow you to start the app up

 

Cheers


Serif Europe Ltd - Check the latest news at www.affinity.serif.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Nick

What is happening with this fix. I have been without any photo editor for a week and its not good.

If you can't fix it then can you tell me how I can re install an older stable version please.

Kilo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.