Jump to content
Sign in to follow this  
Albo

Can't see guides ?

Recommended Posts

Guides are activated but when I pull one in from the ruler I can't it on a white background.

It is very thin and it shows up on my orange background.

Any way of changing guide color ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Afffinity Photo

 

Is View > Show Guides checked ?

Neither color nor width can be changed


Affinity Photo  1.7.2.471 

Windows 10 Home  1903 (build 18362.175) - 64 bit processor - AMD A4-5000 APU with Radeon HD Graphics  1.50GHz - RAM 8,00 GB
Calibrated Monitor (Datacolor Spyder5 Pro)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes. Show guides is checked.

For some reason it now works.

Sometimes it does and then it doesn't

I'll trash preferences and see if it fixes it.

Thank you.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found that in Affinity Designer but it could also work in Photo:

I've got the same problem and I do not want to restart my Mac because of all the Daemon running on it. But I found a simple solution:

Under → View → Configure Guides (I am working with german UI) I created a new horizontal guide (position 1px) and then I deleted this guide immediately. 

After this procedure Affinity Designer showed the guides again.

This modal windows is also a good control instrument.

Hope this helps

Edited by Snakehead
gramatical mistake

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×