Mark Ingram

Affinity Designer Customer Beta - 1.6.1.91

12 posts in this topic

Click here to download the latest beta

 

Status: Customer Beta
Purpose: Stability
Requirements: A valid product key, issued when Affinity Designer was purchased.

As this is a beta it is considered to be not suitable for production use. This means that you should not attempt to use it for commercial purposes or for any other activity that you may be adversely affected by the application failing, including the total loss of any documents. 

We hope you enjoy the latest build, and as always, if you've got any problems, please don't hesitate to post here and we'll get back to you as soon as we can. Thanks once again for your continued feedback.

If you have a general question about the software, please head over to the Questions Forum, or if you have any suggestions, please head over to the Feature Requests forum.

Fixes

  • Attempted fix for crashes from bad Wacom drivers
  • Fixed PDF import of inline images
  • Fixed printing of recolour adjustments
  • Fixed resizing of Frame Text when rotation centre is in bottom right
  • Added missing 'Vertical Alignment' text menu 
  • Fixed incorrect file extensions and missing icons for TIFF and GIF Export in Turkish 
  • Fixed Pixel Zoom 
  • Added missing menu item and auto-scroll in Layers panel
  • Fixed being unable to drop a file from Explorer without any documents open

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mark, thanks for the frequent betas! I still see some regressions and new quirks, though. Here's a partial list of my own just you make sure you don't forget about them :)

  • Text frame vertical alignment tooltips have no proper title (should be e.g. "Vertical alignment: center" instead of "_Center")
  • Text frame vertical alignment should be disabled for artistic text
  • Must press Esc twice to deselect object after moving it with keyboard arrows (also with Shift+keyboard arrows)
  • When copying artboards, the corresponding slices are not copied as before

(Speaking of vertical alignment, how about "middle" instead of "center", which is already used for horizontal alignment?)

 

Thanks,

Chris J likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Export settings freeze the computer for 5-10sec, randomly also crash.


cheers,

 

Win 10 x64 16GB Ram, Gtx760

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, teamph said:

Is this normal? or a bug?

 

What am I looking at? I see the rounded corner ...

rubs likes this

-- 

Rick

 

 

Affinity Designer 1.6.1.93 & beta 1.6.1.93 Affinity Photo 1.6.1.93, beta  1.6.1.93

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

yoda.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

4 minutes ago, Rick G said:
1 hour ago, teamph said:

Is this normal? or a bug?

 

What am I looking at? I see the rounded corner ...

 

I presume @teamph is referring to the grey edge pixels on that rounded corner.

 


Alfred online2long.gif
Affinity Designer (1.6.0.89, beta 1.6.1.91) • Affinity Photo (1.6.0.89, beta 1.6.1.91) • Windows 10 Home (4th gen Core i3 CPU)

Affinity Photo for iPad 1.6.5 iOS 11.1.2 (iPad Air 2)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Alfred said:

 

 

I presume @teamph is referring to the grey edge pixels on that rounded corner.

 

Ok My eyes aren't what they used to be and the coffee has not totally hit yet 

LOL pound 1.GIF

Alfred likes this

-- 

Rick

 

 

Affinity Designer 1.6.1.93 & beta 1.6.1.93 Affinity Photo 1.6.1.93, beta  1.6.1.93

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

yoda.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Rick G said:

What am I looking at? I see the rounded corner ...

there's a white stroke on the rounded corner. I have already seen this on the previous version of designer.


Download FREE PSD Graphics @ http://www.freepsdgraphics.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, teamph said:

there's a white stroke on the rounded corner. I have already seen this on the previous version of designer.

 

I had to download your pic and zoom in to see it. That is me. I see your issue

You might copy your post to a separate thread so they can better address it


-- 

Rick

 

 

Affinity Designer 1.6.1.93 & beta 1.6.1.93 Affinity Photo 1.6.1.93, beta  1.6.1.93

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

yoda.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the latest beta...looking good

 

One tiny issue I found is that a couple of keyboard shortcuts that I added seem to have stopped working.. They worked fine in previous beta

Add [ + ] (know they clash with brush size) for Join and break curve...they don't seem to work anymore.

Select 2 node endpoints on 2 separate lines+use keys [ ]

 

Tried Clearing/reset and re-import saved shortcuts. Also changing the key..no luck!:)

 

But works if use context menu btn's and

same keyboard shortcut setup is still working in 1.6.0.89


AP & AD 1.6.1.93 + Beta AD 1.6.1.93 | AP 1.6.1.93 + Beta AP 1.6.1.93 

OS:Windows 10 Pro 1709 OS Build 16299.64
Rig:AMD FX 8350 and AMD Radeon Radeon Settings Version 2017.0424.2119.36535 (R9 380 Series) + Wacom Intuous 4M with driver 6.3.25-5

Share this post


Link to post
Share on other sites

In this version, the "multiple export values warning" icon lights up even when I have a single slice selected. That slice does export PNG and SVG, but I thought this would make sense only if I have multiple slices selected and their export values are different (see here). Is this a bug, or I have misunderstood its meaning again?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.