Jump to content
MartinK

Unprocessed exception error in AP 1.6

Recommended Posts

Hello,

whenever I import any picture in AP 1.6 I get an "Unprocessed exception error" with these steps:

- Import any picture.

- Duplicate it with STRG+J.

- Add a live filter.

- Copy this level with STRG+C

--> Crash.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi MartinK

 

I've tried following the steps you have provided but I am not able to get any crash. When you say importing are you opening an image directly, placing an image within a document or passing one through from a DAM? is it a particular file type? Are you adding a specific live filter?

 

Cheers


Serif Europe Ltd - Check the latest news at www.affinity.serif.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Chris_K,

in the german-speaking affinity forum some people have already written to me that they could not reproduce the error. Strange.

Quote

When you say importing are you opening an image directly

Yes.

Quote

is it a particular file type?

No.

Quote

Are you adding a specific live filter?

No. The error occurs with every live filter.

Greetings

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found the solution: It was due to the tool Ditto, which serves to expand the clipboard in Windows. If it is active, the described error occurs in Affinity. Strangely there were no problems with the tool up to version 1.6.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, MartinK said:

I found the solution: It was due to the tool Ditto, which serves to expand the clipboard in Windows. If it is active, the described error occurs in Affinity. Strangely there were no problems with the tool up to version 1.6.

 

Great - thanks for getting back to us. We'll try to get hold of it and reproduce it here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello again,

the same problem with the tool CopyQ - also an advanced clipboard manager . So it seems like that the latest version of affinity has a basic problem with the clipboard of windows.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, MartinK said:

Hello again,

the same problem with the tool CopyQ - also an advanced clipboard manager . So it seems like that the latest version of affinity has a basic problem with the clipboard of windows.

 

Well, it works fine with the Windows Clipboard, it's these other clipboard managers which are causing the issue (and obviously we never tested the software with any of those).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.