Jump to content
Sign in to follow this  
kumarab123

DoF Blur Filter Unusable 1.6.0.89

Recommended Posts

As with the beta, it persists in the official version, The filter loops. CPU usage goes up to 80% and touches 100 at times. Even if you ESC out and close the program altogether, the exe still stays in memory. You have to kill it from the task manager.


Affinity Photo

i7 6700HQ, 16 Gig Ram, GTX 960m, SSD (boot)

Windows 8.1 64 Bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Depth of Field, both Elliptical and Tilt Shift? They haven't worked here for the last three betas and the current public release. Another poster mentioned this one of the beta threads.


Affinity Photo

i7 6700HQ, 16 Gig Ram, GTX 960m, SSD (boot)

Windows 8.1 64 Bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samething here DoF and Tilt shift filters in 1.6.0 run in an endless loop. CPU goes up to 100%. But it works fine in 1.5.

Win 10 i3 6Gb 


Window 10 - 16 Gb - Intel I7 - 8700 - NVIDIA GeForce GTX 1060

Share this post


Link to post
Share on other sites

Works fine here, using the 1.6.0.89 retail release. Tried Elliptical and Tilt Shift.

 

CPU should hit 100% - that means we're running at 100% efficiency (i.e. making the most of your computer).

 

How long did you wait for it to complete?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It highly depends on the resolution. I checked it roughly in function of Mpx and the results are as follows:

for 2 Mpx about 1 sec,
for 14 Mpx about 20 sec,
for 16 Mpx about 110 sec.

This is not the linear function. For 24 Mpx f.e. it may take a long long time.

I used this function several times in latest betas, but always for 2 Mpix, so I didn't notice any problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

THis is quite strange. I didn't wait for that long. THese are 18.2 MP files. Also, it doesn't matter if it's a linear function or not, when the 1.5 release does it in 3-4 seconds flat on the same files.


Affinity Photo

i7 6700HQ, 16 Gig Ram, GTX 960m, SSD (boot)

Windows 8.1 64 Bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Checked again. Yeah, takes between 45 to 50 seconds. This is very odd indeed. Why is 1.5 so many orders of magnitude faster than the latest release?


Affinity Photo

i7 6700HQ, 16 Gig Ram, GTX 960m, SSD (boot)

Windows 8.1 64 Bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.