Jump to content
jef goldblum

Creating LUTS in Affinity Photo

Recommended Posts

Quick question; So I make a bunch of adjustments on a photo and then I try making those adjustments into a LUT. So I select; "Export LUT" and drag the quality slider all the way up and export it as a ".cube" file. And then I undo all the adjustments on that photo and import the LUT i just made into the LUT adjustment thing. But the colors of the photos are nothing like my original adjustments. What am I doing wrong?

(For visual reference, I attached a few images of the steps I took)

Thanks! 

 

Screen Shot 2017-10-12 at 15.48.50.png

Screen Shot 2017-10-12 at 15.49.13.png

Screen Shot 2017-10-12 at 15.49.44.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same issue. I export from Photo with a bunch of adjustment layers as an LUT and bring it into Premiere Elements and the colors aren't right. Is this issue still prevalent or am I doing something wrong? 

Thanks! 


I like turtles!

Windows 10

Pentax K3 and K3-ii

Sony RX10 Mkiii

Canon G5x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.