Rick G

Masking broken?

4 posts in this topic

Would someone please check this?

I selected the sky in a photo., When I tried to mask it with quick masking (or use the refine button) the inverse was shown

When I tried to add a masking layer it was not added

Other odd things happened when trying to invert the selection

Gojng back to v 1.5 ans selecting / masking works as expected

Thanks

mail pouch tobacco barn on hess farm - by dee lewis .jpg

Dave Quail likes this

-- 

Rick

 

 

Affinity Designer 1.6.1.93 & beta 1.6.1.93 Affinity Photo 1.6.1.93, beta  1.6.1.93

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

yoda.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Rick,

Just tried this myself and both 1.5 and 1.6 beta are responding the same. I use the Selection Brush Tool and select the Sky and then turn on Quick Mask. The unselected areas then show as red/black/white depending on your Quick Mask setting. You able to post a screenshot of what you're seeing in 1.6 and 1.5?

What I have noticed however is that Show Mask as Transparent isn't working and the Invert/Deselect/Select All options buttons are ignored which I believe is what you meant by 'odd'?

AiDon likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/16/2017 at 7:10 AM, Sean P said:

Hi Rick,

Just tried this myself and both 1.5 and 1.6 beta are responding the same. I use the Selection Brush Tool and select the Sky and then turn on Quick Mask. The unselected areas then show as red/black/white depending on your Quick Mask setting. You able to post a screenshot of what you're seeing in 1.6 and 1.5?

What I have noticed however is that Show Mask as Transparent isn't working and the Invert/Deselect/Select All options buttons are ignored which I believe is what you meant by 'odd'?

That is part of it. There are just random inconsistencies. That statement is of no help at all so I will start tracking some of them

Thanks for the respons


-- 

Rick

 

 

Affinity Designer 1.6.1.93 & beta 1.6.1.93 Affinity Photo 1.6.1.93, beta  1.6.1.93

Windows 10 Pro 64-bit 1709

CPU Intel Core i7 4770 @ 3.40GHz Haswell 22nm Technology

RAM 32.0 GB Dual-Channel DDR3 @ 798 MHz (11-11-11-28)

Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D3H (SOCKET 0)

Graphics Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)

yoda.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now