Jump to content

Affinity products for Linux


Guest
 Share

Recommended Posts

A question to you all: Since we now can consistently have Photo working, what would be needed in order to solve the problems we currently have, the flickering and performance?

As far as functioning goes, I was able to load in files, including macros, just by draging and droping. Haven't tested a bunch of evects yet but even this poster in the image has mani livefilters, so it should be somewhats heavy!

image.thumb.png.5ab9b94f6f3fb57a719e62099f468026.png

 

One thing I've noticed later one, I can import multiple files at once, I tested it with brushe files, but I can't reorganize pannels the sticky feature doesn't work, so once I get rid of a pannel I can't dock it anymore.

Edited by jaizon
Another problem found
Link to comment
Share on other sites

Very cool to see the guys running affinity on bottles.

I did what the guys recommended to get around the dotnet 3.5 error, but I can't run it at all.

Apart from that the last update didn't go down very well, the bottles used to be very fast and now it's slow!

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, 1stn00b said:

Sorry to hear you can't test it, but i think there are other problems that need to be fixed on your system since it works for other people here.

I really do not understand. On the bottles github I found someone else with the same problem!

Now I'll wait for them to help, because they said it doesn't work, but I posted this forum, showing that it works!

Did you manage to unzip the .exe or did you do something different?
I've tried everything, using unzipped, trying to run the version already installed on windows and nothing works.

---

Another thing I noticed is that the bottles are slow in this latest update! Detail that I have good SSD, CPU and RAM!

Link to comment
Share on other sites

Make sure to report your findings on WineHQ for the flickering etc. There are no reports showing it is out of garbage mode currently. So please provide your results there to do your part of helping. This way you can get the community and wine developers to start assisting with these issues. https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=18332

As far as Bottles goes, from what I understand and this might be out of date information. But there is/was an issue on the Ubuntu family tree of distros that wasn't resolved when I attempted it.

Link to comment
Share on other sites

Oh maaaaaan GOOD WORK! It's such a relief to not have to boot up a freakin windows install just to use affinity

Affinity Designer is working in Ubuntu 22.04 ...with nvidia GPU rendering !

Wanted to report in @1stn00b's guide here does work https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/47502-affinity-products-for-linux/page/92/#comment-940833 Thank you!!!

Although I am experiencing flickering issues as well, but hopefully we can find a workaround soon. 👀

unknown.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, geenat said:

Oh maaaaaan GOOD WORK! It's such a relief to not have to boot up a freakin windows install just to use affinity

Affinity Designer is working in Ubuntu 22.04 ...with nvidia GPU rendering !

Wanted to report in @1stn00b's guide here does work https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/47502-affinity-products-for-linux/page/92/#comment-940833 Thank you!!!

Although I am experiencing flickering issues as well, but hopefully we can find a workaround soon. 👀

unknown.png

 

 

Cool, looks like bottles and this configuration is working on Pop!_OS 22.04 too. Once the flickering is sorted we'll be in good shape. I went ahead and turned in a report on WineHQ for Affinity Photo. I'm encouraging others to do the same.

Link to comment
Share on other sites

Just tested Affinity installer in latest Bottles update and doesn't trow that NET 3.5 not found error. The rest is the same so still flickering and other problems we had.

So now its possible to just create a new Application bottle bulk install allfonts, dotnet40, dotnet48 from Dependencies with Caffe as runner and the installer works. Although using a Custom config is more simple since it's setting up everything 😆

BottlesUpdate.png.297243806ab4396b9c9db22f2d9b6fda.png

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Frozen Death Knight said:

How is the current drawing speed and performance on Linux for raster brushes? That to me is going to be a massive deal breaker once I try this myself. 

I made a 3000x3000 image, and upsized an oil brush to around 2000px. It looks like it's painting at about the same speed as it would in Windows, but the canvas goes so screwy that it's nigh unusable.

Link to comment
Share on other sites

Thanks @1stn00b for the tutorial on the previous page!

-------------

Today I managed to identify my bottle problem!

Unfortunately my internet has some problem or limitation that prevents me from communicating with the bottles server!

I found this there on github(link) when trying to " ping repo.usebottles.com -c 5 " and having 100% packet loss.

Probably that's why nothing worked right, because I couldn't download the dependencies right!

I got around the problem using a VPN and done.

--------------------

It's not perfect, but it has a blinking bug, I have to find a way to install the fonts I use and how to save the edited files.

----

Now it's not long before I delete the partition with windows here!

Captura de tela de 2022-07-29 01-59-01.png

Link to comment
Share on other sites

On 7/25/2022 at 1:34 AM, Kamei Kojirou said:

Cool, looks like bottles and this configuration is working on Pop!_OS 22.04 too. Once the flickering is sorted we'll be in good shape. I went ahead and turned in a report on WineHQ for Affinity Photo. I'm encouraging others to do the same.

I notice that flickering of picture is on any re-draw of canvas so it's performance of ( sothing like xyredrawcnvas() ) function that support redraw/refresh of canvas - i guess it's time too look for any .net related topic on WineHQ.

Link to comment
Share on other sites

I can't get it to run. Although I did everything according to the manual

and nothing . Bottles generally ignore me. And it is because of the wine that it slows down the start.

Edited by Mori Ogaj
Link to comment
Share on other sites

What's your Distro / System specs ? Are up to date ( flatpak update ) ? Did u reinstall Bottles after removing it completely ( flatpak uninstall --delete-data com.usebottles.bottles / flatpak install com.usebottles.bottles ) ?

I don't think this problem is related to Bottles but to something else on your system.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.