Jump to content

Recommended Posts

I've got a document opened in Affinity Designer together with an artboard. I want to delete the artboard leaving the document work still available. I've tried selecting the artboard and then deleting it as a layer but it doesn't go. Instead my document work changes to a horizontal dotted red line. I also cannot print the document; I get a blank sheet. What am I doing wrong? I am a bit new to Affinity Designer so I apologise if I am being daft. I'm running version 1.5.5. Thanks for any help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't understand what you mean by "it doesn't go" or by "my document work changes to a horizontal dotted red line." Where does this line appear?

 

There is a bug, or at least an inconsistency, in AD 1.5.5 in that if you select an artboard in the Layers panel & choose "Delete" from the popup contextual menu (the one you get by right-clicking on the artboard layer), the artboard & all its contents are immediately deleted, while if you select the artboard & tap the delete key on the keyboard, you get this dialog box:

5999fecc084b2_deleteobjects.png.062765db0ff498b34e957902b8949db8.png

So, either use the keyboard delete key & choose the "Keep objects" option, or drag the layers out of the artboard layer in the Layers panel  before deleting the then empty artboard layer, if you want to keep all of them.


Affinity Photo 1.8.3, Affinity Designer 1.8.3, Affinity Publisher 1.8.3; macOS Mojave 10.14.6 iMac (27-inch, Late 2012); 2.9GHz i5 CPU; NVIDIA GeForce GTX 660M; 8GB RAM
Affinity Photo 
1.8.3.180 & Affinity Designer 1.8.3.2 for iPad; 6th Generation iPad 32 GB; Apple Pencil; iPadOS 13.3.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know what Wendover Man means about horizantal red line--in my document, those are the spelling prompts for some text I have on my main image.

When I go to delete the artboard to the side of my main image (which, itself, is not an artboard), everything disappears except those little squiggly red lines.

I opened up an artboard to create arrows with text, that I then used to label my main image.  I grouped all that together, but still can't seem to ditch that artboard.

Any tips?  I'm using the latest version of Designer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.