Jump to content
Our response time is longer than usual currently. We're working to answer users as quickly as possible and thank you for your continued patience.

Affinity Photo for iOS: Custom brushes don't work on mask layers


Recommended Posts

When using my self-created brushes on mask layers, each intensity brush image dab (or whatever the proper technical term is) is surrounded by a square shape. The attached image is an example of my problem.

 

This does not occur with any of the default intensity (I assume) brushes that came with the application, only custom/downloaded brushes. I followed the instructions for custom brush creation found in the help files. Then I followed all of the recommendations I discovered here in the forums and on YouTube: square image, PNG file type, 300dpi, both black on white and transparent backgrounds. Each attempt resulted in block-surrounded image dabs.

 

Affinity Photo has shown iPad Pro users the way forward, as well as the way around the Company of the Big Red "A". Hopefully we have returned the favor via the App Store. It's time to help us further by updating the documentation and tutorial videos concerning the creation and use of custom brushes. Thanks!

IMG_5075.PNG

IMG_5076.PNG

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Hi ThirtyFiveThousand and Welcome to the Forums,

 

This is a known issue with the release build and has already been logged with the dev team and has also been fixed in the latest Beta build of Photo :) 

 

You can sign up for the Beta here

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 7 months later...
14 minutes ago, PfauKontur said:

Bump (Windows 10) - Only workaround i know is to paint the desired "mask" on a regular layer and convert that to a mask.

My impression (though I may be wrong) is that (a) this was specifically a problem on iOS and (b) this specific problem was fixed.

Perhaps you should post your own report in the appropriate forum (Desktop Questions, or Photo on Windows Bugs) and provide more details of your issue.

-- Walt

Desktop:  Windows 11 Home, version 21H2 (22000.613) 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 
Laptop:  Windows 10 Home, version 21H2 (19044.1706) 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
        Affinity Photo 1.10.5 (.1342) and 2.0.0 / Affinity Designer 1.10.5 (.1342)  and 2.0.0 / Affinity Publisher 1.10.5 (.1342)  and 2.0.0
iPad Pro M1, 12.9", iPadOS 16.1, Apple Pencil 2, Magic Keyboard

      Affinity Photo 1.10.5 (.280) and 2.0.2 / Affinity Designer 1.10.5 (.21) and 2.0.2 / Affinity Publisher 2.0.2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.