Jump to content
lloydbu

Alpha channel bug in plug-in API

Recommended Posts

Hi,

 

I’m the author of the Flaming Pear plug-ins. Recently, customers have asked for support for Affinity Photo.

 

It appears the plug-ins don’t quite work correctly because Affinity often misreports the pixel format. In particular, 

 

- the FilterRecord’s filterCase field always contains the undefined value zero

 

- four-plane RGB+A data is reported as just three planes. So plug-ins are unable to access the alpha channel, which, upon exit, is full of garbage values.

 

I’ve attached a document summarizing how Photoshop and Affinity report the pixel data differently. If this could be fixed, it would likely repair the compatibility problem with many vendors' plug-ins.

 


 

-Lloyd Burchill

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am running 1.5.2 of Affinity Photo, and I still experience the above reported problem with Flaming Pear Flood 2 plugin. Should I download the latest beta to see if the problem has been solved?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.