Jump to content
lloydbu

Alpha channel bug in plug-in API

Recommended Posts

Hi,

 

I’m the author of the Flaming Pear plug-ins. Recently, customers have asked for support for Affinity Photo.

 

It appears the plug-ins don’t quite work correctly because Affinity often misreports the pixel format. In particular, 

 

- the FilterRecord’s filterCase field always contains the undefined value zero

 

- four-plane RGB+A data is reported as just three planes. So plug-ins are unable to access the alpha channel, which, upon exit, is full of garbage values.

 

I’ve attached a document summarizing how Photoshop and Affinity report the pixel data differently. If this could be fixed, it would likely repair the compatibility problem with many vendors' plug-ins.

 


 

-Lloyd Burchill

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lloyd Burchill,

 

Welcome to the Serif Affinity Forums.

 

I have move your post to this "Bugs on Mac" forum, I hope that is OK

 

Thanks for your report. I will report your useful findings to the developers.


Patrick Connor

Serif (Europe) Ltd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am running 1.5.2 of Affinity Photo, and I still experience the above reported problem with Flaming Pear Flood 2 plugin. Should I download the latest beta to see if the problem has been solved?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×