Jump to content
Jose III

Gradient Map Opacity Not Working

Recommended Posts

I was hoping to use the Gradient Map adjustment as a way to turn a black-and-white pixel layer into a black-and-transparent (or white-and-transparent) layer. When I apply a 0% opacity value to one of the stops, the opacity is reflected on the gradient preview, but not on the target layer itself. Meanwhile, the color value works fine (both in the preview and the layer). Did I miss something, or is this a bug?

 

Using latest MAS version (1.1.2) on Yosemite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, seems there's something wrong with the Gradient Map Adjustment. I will get back to you later regarding this.

 

Meanwhile, there's a specific command to convert a black and white image to an opacity mask: Layer -> Rasterise to Mask. If you need to get the inverse result (the color that will be turned into transparency), apply an Invert Adjustment to the black and white image first and then Rasterise to Mask.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.