Jump to content
Turgo

Can't flood fill partially transparent area

Recommended Posts

Not sure if this is a bug, but...After selecting background of an image then using refine edges and pressing delete it leave some of the image partially transparent and unavailable to fully fill with the flood fill tool. see attachment.

cant fill area.afphoto

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can confirm that flood fill does not work on transparent areas in some cases.
Example... on a new image, create a new pixel layer then flood fill it with any color.
Then use the eraser brush tool to erase some of the center portion. After that tray and fill in the erased area..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Turgo

 

I have managed to recreate this but only on edges that contain gradients of transparency. An area of 100% transparency seems to fill fine for me. I'll get this logged

 

Thanks


Serif Europe Ltd - Check the latest news at www.affinity.serif.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/1/2017 at 2:21 AM, Chris_K said:

Hi Turgo

 

I have managed to recreate this but only on edges that contain gradients of transparency. An area of 100% transparency seems to fill fine for me. I'll get this logged

 

Thanks

Yes this is exactly the issue. Seem like this should of been fixed by now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×