Jump to content
leifm

Space + click drag while brush activated leaves pesky marks :)

Recommended Posts

Hi Team,

 

In navigating document, brush will leave marks on canvas while using shortcuts. Is also the same for using mouse or other input device so believe if it is bug related to Affinity Photo. It is ok for painting men with beards, but not suitable for princesses :) I am not sure if this is default behaviour? I would love to see a fix for it though so asking the question here.

 

Like this:

https://youtu.be/3lFCgFhqasY

 

File link below and attached:

https://www.dropbox.com/sh/eufkngdift0k9zx/AAAmgzREu2xN_zjmJ1a0do51a?dl=0

 

 

Specs below, running latest drivers on all devices:

 

Affinity Photo Beta on Windows 10.
Wacom Cintiq Pro 13, Driver 6.3.20-3 (updated 06.01.2017)
Affinity Photo Beta 1.5.1.51 (updated 06.01.2017)
 
GFX card is EVGA 1060

leiasketch.afphoto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, can confirm that this bug is still present.

Running 1.5.1.51 at the moment...


Andrew
-
Win10 x64 AMD Threadripper 1950x, 64GB, 512GB M.2 PCIe NVMe SSD + 2TB, dual GTX 1080ti
Dual Monitor Dell Ultra HD 4k P2715Q 27-Inch

Share this post


Link to post
Share on other sites

No issue on Mac at all so this seems to be with Windows(10) only. Hopefully this bug will get sorted as it is important for painting or touch-up work. Workaround would be to move from outside object but hopefully a quick fix could solve this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

And Windows 7 as well.


Andrew
-
Win10 x64 AMD Threadripper 1950x, 64GB, 512GB M.2 PCIe NVMe SSD + 2TB, dual GTX 1080ti
Dual Monitor Dell Ultra HD 4k P2715Q 27-Inch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi leifm,

 

Thanks for letting us know. This is a known issue and is with development to fix!

Super thanks for quick feedback and great work. Very excited about future :)

 

I would like to add that issue is also in Affinity Designer when in pathmode as can be seen from attached image. Using path tool, then moving around with space will leave point where moved as though the tool was clicked here. The point on the right of drop displaying where the hand-tool was when moving during path tool operation. 

post-452-0-91095200-1483984634_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

FYI this issue was fixed in the latest beta of Affinity Photo.

But it was only fixed for the paint brush tool, other tools still have the issue.  But the paint brush tool was most important so it is much better now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.