Jump to content
Samoreen

The Lightroom <-> AP roundtrip doesn't work as expected

Recommended Posts

Hi,

 

I have successfully setup Affinity as an external editor in Lightroom. I could then use the Edit in... Affinity command to send a TIF file (note the extension) to Affinity. After making some changes, I wanted to use, as in other external applications, the Ctrl-S shortcut to send that modified TIF file back to Lightroom. No, no. Affinity wanted to save it as a .afphoto file. Not what I wanted. So I had to export. But when exporting as a TIFF file, Affinity tries to force the .TIFF extension which you have to change manually if you want that Lightroom recognizes the returned file.

 

Also, the default folder proposed to store the exported file is not the folder where the original file is stored, thus causing some confusion if you are not cautious enough. This should at least be an option.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

After the .37 update, I can now use Ctrl-S to save my changes to the (TIFF) file sent over by Lightroom. That's good. It's not clear to me whether the file is flattened when using the Save with layers... button.

 

When using the Export... command however, the browser still uses the last folder that has been used for an export which may have nothing to do with the folder where the original file is stored (this folder should be the default for a round-trip operation). Is there any option that I have missed ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here I am in 1.5.1.54 and this same problem still exits.  I have had to resort back to PS to do a proper round trip.  When Affinity gets their act together I will come back to using Affinity Photo. The insistence on forcing the 'save as' to .aphoto and no option for .tif (not .tiff) and thus requiring an export and then to have to browse for the correct directory is just plain bad and has put me off Affinity.  I had hopes that after the beta this would be fixed.  Hopefully I didn't flush $49 US.

 

Please Please fix this.

 

Hopefully the Affinity team are reading these posts.

 

Bob

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.