Jump to content
MattP

Affinity Designer Customer Beta (1.5.2 - Beta 3)

Recommended Posts

Function Keys are inoperative in Designer 1.5.2 beta 3.  They were fixed in the latest (beta 7) Photo beta but they are still broken in Designer beta 3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, good.  I did search on Function Keys to see if it had been mentioned in this topic before posting so I wouldn't just be "nagging."  Glad it's being fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using the latest version from store which is useless because of fonts bug. Beta from this topic doesn't work telling me that retail version if required. What could I do to resolve problem? When will you update Designer in App Store with fix for fonts?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using the latest version from store which is useless because of fonts bug. Beta from this topic doesn't work telling me that retail version if required. What could I do to resolve problem? When will you update Designer in App Store with fix for fonts?

Hi t0m3k

 

Do you have your Mac App Store version in the default 'Applications' folder within your Mac? If you do not, moving it back to the default Applications folder should solve your problem running the beta.. Unfortunately the Beta Version can only check in that location for the App Store version, so if it's been placed anywhere else it will be unable to find it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sean do u know if making a link of the MAS version in the proper location (app folder) will allow the beta to run properly?

 

Hi t0m3k

 

Do you have your Mac App Store version in the default 'Applications' folder within your Mac? If you do not, moving it back to the default Applications folder should solve your problem running the beta.. Unfortunately the Beta Version can only check in that location for the App Store version, so if it's been placed anywhere else it will be unable to find it.


2017 15" MacBook Pro 14,3 w/ Intel 4 Core i7 @ 2.8 GHz, 16 GB RAM, AMD 455 @ 2 GB, 512 GB SSD, macOS High Sierra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sean do u know if making a link of the MAS version in the proper location (app folder) will allow the beta to run properly?

 

Unfortunately this is not possible - it has to be the full application.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi t0m3k

 

Do you have your Mac App Store version in the default 'Applications' folder within your Mac? If you do not, moving it back to the default Applications folder should solve your problem running the beta.. Unfortunately the Beta Version can only check in that location for the App Store version, so if it's been placed anywhere else it will be unable to find it.

Thanks Sean, it solved my problem. It is much better, hope this version will be released to App Store soon as would rather have one app in system.

Still have problem with sharpness after export on retina screen (it's ok on external) but after spending few hours in google I know it's problem with system resolution scaling.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even Symlinks?  :ph34r:

 

Unfortunately this is not possible - it has to be the full application.


2017 15" MacBook Pro 14,3 w/ Intel 4 Core i7 @ 2.8 GHz, 16 GB RAM, AMD 455 @ 2 GB, 512 GB SSD, macOS High Sierra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Btw, I noticed that in the "Preferences > Keyboard Shortcuts > Miscellaneous" you can toggle a bunch of panels on/off but the newer panels like "Assets", "Constraints", and "Symbols" aren't represented there.

 

Related, I like to keep panels on both sides and usually I just want to toggle entire groups of panels or all panels on the right or all panels on the left. Is that possible to do currently?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi HYR,

No, currently it's not possible to toggle panels in groups. Only individual panels through shortcuts. Feel free to add this to the Features Requests section.

I believe the rest of the panels that are currently missing will be added at some point, but i will add this as an improvement request just to make sure.

There's no eta for Designer's release, sorry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for doing that MEB! I'll post to the feature requests section. I'll just continue to use the beta instead of the release version. Thanks. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are there outstanding issues with layer selection and grouping? I'm having some strange things happening in my layers, and it seems to be happening in several documents so far. For instance, selecting a layer inside of a group and deleting it seems to still be trying to select the parent group, and it deletes the whole group. Sometimes selecting a layer in a group from the Layers panel will result in nothing be selected at all, and I have to try to select outside of the group or off of the artboard entirely, then back inside again. In several repeated instances, I'll shift+select several layers and group them, but only the last selected layer is placed into a new group (nothing else is).

 

However, often it seems that closing the application and reopening solves the problem—I was just having selection and grouping problems, restarted and now it seems to be working normally (for awhile).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×