Jump to content
Mmillecamps

Flickering screen while moving mouse to border in AD

Recommended Posts

Hi,
This just happened today.
I closed AD, restarted, didn't happen in the beginning. Afterwards it did again for a while. Now it's over again. I remember a month ago,I had some issues to. There were stripes and glitches across the screen really badly for like 10 secs. It's a brand new Imac, 21,5/3,3ghz/16gb ram and a fusion drive.
Has something to do with affinity?
I was using a wacom tablet that was charging at the keyboard and I have a harddrive for backups attached. No other programs except email was open. I'm new to Imac. So not sure if this happens sometimes or if it's really bad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey!

 

When you get this issue does zooming in or out cause it to disappear? Does the issue only happen with a particular document or does it happen with a new document? Is it possible to get a screenshot?

 

Sorry for all the questions :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey leigh, thanks for having a look. I uploaded a video. It just happened several times that day. Had used designer a couple of times before. Happened on only this specific file as I haven't used the program that much yet. Not sure about the zooming. I will have to test this when it happens again.

trim.87DAEC19-0D09-4D98-ACEE-D67617839900.MOV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Mmillecamps!

 

Thanks for video, it really helps! I notice that you're in fullscreen mode - does it happen if you exit fullscreen mode?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am working in designer again. Yesterday a couple of hours with no problems. Today for over an hour and it happens again. It happens when I move my mouse arrow from my drawing sheet over to the grey parts of the menu. Everytime I do this my screen flashes. I have tried going to fullscreen mode and it still happens. This does not happen on my desktop or in other programs.
I really have no clue what is causing this.

I tried the zooming thing, it seems to work for a while then it happens again.
Anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for the delay in replying :\

 

Can you try a couple of things for me before I speak to our devs to see if they have any idea what could be causing the issue.

 

1. Download the latest 1.5 Affinity Designer beta to see if you get the same issue: https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/23325-affinity-designer-customer-beta-15-beta-8/

2. Try Separated Mode. This can be done by going to Window > Separated Mode

 

Keep me updated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bummer,

updated, happens again after about 40 mins

 

tried separated screens, happens again.

 

Took a video, emailed the shop where my brand new superstrong, expensive imac comes from if they can give me advice and if this could be a hardware problem. Let's hope not....

 

Went back, program was still open. Still happens.

 

closed it....back to normal, but for how long..

Another video: https://drive.google.com/file/d/0B_o-9omZwFmTOUdYQjRwSWJlWmM/view?usp=sharing

 

Should I be worried that this is a hardware problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the update Mmillecamps :D

 

I'm not sure if this is an hardware issue but I will log it with our developers to if they're able to figure out what's happening. When I have more information, I will let you now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bit of an update: The developers have come across a similar issue and will investigate - I will keep you updated.

 

Your crash report is down to a different issue and seems to be related to a combobox updating. Can you remember what you was doing when this occurred or are you able to replicate this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The crash happened when I was coloring parts of a logo with the brush and the wacom tablet.

 

The flickering: It mostly happened when I was coloring. Last time I was using a brush and just using the Wacom to color a part. But it never ever happens like the first 30 minutes or so. Always after a while. I had this issue on nearly everything I made. Always after a while working on it. Zooming helps for 10 seconds then it starts again. I always need to save, quit the program, restart. But then it happens pretty quickly again most of the time. Sometimes a minute later sometimes 10 minutes later. I just make things in my spare time so I haven't made loads of things. Like 3 logo's and 2 vector images I guess. Drawing vector lines and coloring is the most I do. No complicated stuff. Pen/brush/color wheel/ adjusting line thickness/layers.../moving and grouping layers/node tool

 

I have emailed my mac shop and told the whole thing and the video. They have never seen this before on a mac. Also, because this only happens in Affinity and it's a pretty strong mac they are pretty sure it's the software. A program like this shouldn't give any problems at all with this set-up. Nor have they seen things like this happening on a slower mac with graphic software.

 

So I hope you can help me, just bought the book and look forward to learn more. But it's pretty annoying when it happens.

I'll try to remember in the future what exactly I am doing when it happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.