Jump to content
You must now use your email address to sign in [click for more info] ×

HEIC conversion to JPG does not write properly 'date taken' property


Recommended Posts

Hi Affinity beta!

 

Steps to reproduce:

- open a New Batch Job from the File menu.

- add the attached .HEIC file

- set the output to .JPG with 100% quality

- start the conversion

 

The resulting file will miss the 'Date taken' property from the .HEIC file - see the second attached file here.

I did not check the other properties...

 

From my observations, it occurs only with big files - like the attached panorama from my iPhone.

 

Best regards,

Martin.

IMG_4015.jpg

IMG_4015.HEIC

Link to comment
Share on other sites

Welcome to the Serif Affinity forums. 

Are you using the current 2.4.2 Beta of Photo? And what OS do you use?

-- Walt
Designer, Photo, and Publisher V1 and V2 at latest retail and beta releases
PC:
    Desktop:  Windows 11 Pro, version 23H2, 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 

    Laptop:  Windows 11 Pro, version 23H2, 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
iPad:  iPad Pro M1, 12.9": iPadOS 17.5, Apple Pencil 2, Magic Keyboard 
Mac:  2023 M2 MacBook Air 15", 16GB memory, macOS Sonoma 14.5

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, Chris B said:

Hi Martin,

I can see info in EXIF Tool, however, it looks like it might be a general import issue in Affinity as it's nuking a lot of the info even on File > Open...

Hi Chris,

thanks for the analysis - i can only confirm, that i tried it in the 2.2.1 and it is the same - so, very probably, we found an older bug....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Staff

The issue "HEIC loses Date Created data after Batch Job" (REF: AF-2625) has been fixed by the developers in internal build "2.5.0.2392".
This fix should soon be available as a customer beta and is planned for inclusion in the next customer release.
Customer beta builds are announced here and you can participate by following these instructions.
If you still experience this problem once you are using that build version (or later) please reply to this thread including @Affinity Info Bot to notify us.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.