Jump to content

Recommended Posts

Hello all,

 

I am new to Affinity and downloaded the trial and watched an intro video.

 

The program does not work properly for me:

  • Cannot select any tools by clicking
  • Holding the M key and clicking a shape selects that one, doing the same and selecting another gives a random shape
  • Pressing T will enable the text ansd on clicking the text box tool I can write text but then nothing else, it won't deselect so any keyboard short cuts just type in the box
  • No other tool seems to work.

I followed a link to a beta, as advised to an OP in another thread having similar trouble and who was using the trial French version;  but this won't run as it wants a paid for installation - so no good there.

 

I have a Mac Pro (Mid 2010), 2.8 GHz Quad-Core Intel Xeon, 16gb RAM, ATI Radeon HD 5770 1024 MB

running El Capitan v10.11.3.

 

In the words of the Dilbert disaster recovery plan "Help! Help! Help!" - please and thank you.


Dell Inspiron 15 7000 Series 7559 - i7 6700HQ - 16Mb RAM - 128Gb SSD 1Tb HD

Nvidia GEFORCE GTX 960M 4Gb GDDR5 RAM - 4K Touch Screen

___

Asus N56V i7 3630QM 2.40GHz; 8Mb RAM; 1Tb HD; 64 bit.

Nvidia GEFORCE GT 650M 2Gb: 1920 x 1080

2nd Monitor: Asus ProArt  24": 1920 x 1200

------

Mac Pro (Mid 2010) : 2.8 GHz Quad-Core Intel Xeon : 16 GB 800 MHz DDR3 RAM

ATI Radeon HD 5770 1024 MB : Asus ProArt  24": 1920 x 1200

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi GRH,

 

Welcome to the forum,

 

Pressing M will cycle through the rectangle, eclipse and rounded rectangle and the current selected one is shown on the top bar.

 

To deselect any selected tool press the Esc key.

 

Are you able to click on the menu drop downs or is it the side bars that will not select.

 

Regards,

Darren

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,

 

Thanks for your comments.

 

Yes I did start a new document - Thanks Bobaffinity

 

Thanks Darren I didn't know that.

 

MEB, I guessed that after, though to be fair I think the post I read - which pointed me to the link did say it wouldn't affect the download trial, hence I thought it would work, thanks anyway.

 

---

 

However ...  on starting up this morning the program seems to be working, the colour of the icons is brighter; I don't know maybe I downloaded it from the twilight zone but it seems to be working, so all good. If I have any problems "I'll be back"

 

 

 


Dell Inspiron 15 7000 Series 7559 - i7 6700HQ - 16Mb RAM - 128Gb SSD 1Tb HD

Nvidia GEFORCE GTX 960M 4Gb GDDR5 RAM - 4K Touch Screen

___

Asus N56V i7 3630QM 2.40GHz; 8Mb RAM; 1Tb HD; 64 bit.

Nvidia GEFORCE GT 650M 2Gb: 1920 x 1080

2nd Monitor: Asus ProArt  24": 1920 x 1200

------

Mac Pro (Mid 2010) : 2.8 GHz Quad-Core Intel Xeon : 16 GB 800 MHz DDR3 RAM

ATI Radeon HD 5770 1024 MB : Asus ProArt  24": 1920 x 1200

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.