Jump to content
You must now use your email address to sign in [click for more info] ×

Shape builder operations crash Designer to the OS


Kurt

Recommended Posts

I'm finding that Shape Builder operations frequently crash my Designer 2.0 system out to the OS (Windows 10).

Hopefully you can repeat the problem:

  1. Open the attached file.
  2. Select the Inks and Shapes layer.
  3. Click the Shape Builder tool.
  4. Start building shapes. For example, I just built shapes to try to make one shape out of the right arm and to attempt to add the circles into the pants where they intersect. 

Anecdotally I have the impression that if I reboot the PC, I can resume work for a little while longer than if I just start up Designer again. Memory leak, perhaps?

lucy drawing.afdesign

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Staff

Hi @Kurt,

Thanks for your report and our sincerest apologies for the delayed response here. We are exceptionally busy following the release of V2 and we thank you for your continued patience and understanding here.

I can confirm I have been able to replicate multiple crashes with your file here and therefore I am getting this logged with our developers now.

Our apologies for any inconveniences in the meantime due to this! 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Staff

The issue "User file - Shape Builder crash on undo, crash when selecting groups in the Layers Studio, crash when creating a new shape" (REF: AFD-6304) has been fixed by the developers in internal build "2.1.0.1769".
This fix should soon be available as a customer beta and is planned for inclusion in the next customer release.
Customer beta builds are announced here and you can participate by following these instructions.
If you still experience this problem once you are using that build version (or later) please reply to this thread including @Serif Info Bot to notify us.

Link to comment
Share on other sites

  • Staff

Hi @walddys,

Sorry to see you're having trouble.

Firstly, this thread is a report when using the Shape Builder Tool, which does not appear to be used in your recording at all.

Secondly, the above reported issue has been fixed in the beta version (2.1) whereas in your recording you are using version 2.0.4, where the bug has not been addressed.

I'd recommend downloading and trying the beta version as outlined in the below link, to see if your issue has been resolved - 

If not, please create a new post in the following section of the forums, to report this to our team - as I don't currently see any relevance to the thread you have posted in.

https://forum.affinity.serif.com/index.php?/forum/74-designer-2-bugs-found-on-windows/

Many thanks in advance :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.