Jump to content
F_Kal

[AD] color thumbnails in swatches inaccurate when imported as "System Palettes"

Recommended Posts

I was trying importing a palette from PS (.ase file) [edit: as System Palette], when I noticed that the colors in the swatch thumbnail, appear a bit different between the two programs. The numeric values were the same though. Initially I thought it was some difference in the color profiles between the apps...

 

Then I realized the problem was pertaining only to AD:

If while inside AD I picked a color out of the swatches palette (using the eye-drop tool), the color-picked RGB value would differ from the actual RGB value! 

It's also not a eyedrop color-picker issue: The colors indeed (visually) render differently.

But if I use the swatch color as a fill (for a shape in my document), the color comes out correct.

If I color-pick that shape, the values are correct too.

 

There seems to be something broken (at least on my iMac 21.5" running Mavericks) with the way colors render in the swatches panel.

Edit: Today In realized this problem has to do with importing the .ase files them as system palettes. If I choose program palette or document palette, it renders correctly

 

The attached image shows the 3 scenarios!

 

-Fotis

post-10622-0-85834100-1453213573_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.