Jump to content
dtpunger

[Fixed] ADesigner and APhoto font issue

Recommended Posts

When I want to use a certain TTF-flavored font, both above mentioned apps (v. 1.4)

will not accept it and automatically return to Helvetica.

Though I cleared all font caches via FontExplorer, the issue continues.

The font itself works fine with all other apps like Pages, Sketch 3 and AI CS6.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did as recommended but without success. I even generated the font afresh. Nothing.

When hovering over the font, the glyphs appear clearly, but clicking on the font name

to activate it, both AD and AP will not accept it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Dave,

 

This font (TTF) 'Old Borders and Lines' is available at MyFonts. I tried to attach it, but the uploader won't accept this kind of file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the font. The problem was due to the length of the name and the extremely wide character glyphs it uses. For the drop-down preview, we truncate the name before we render it in itself. The bug was that the truncated name then got used when we tried to apply it. Since the truncated name wasn't a proper font name any more, it didn't work. We have now resolved the problem and will make the fix available in the next release.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×