Jump to content
sway

Error Message: "Metadata could not be embedded"

Recommended Posts

Hi,

 

I am new to affinity for about two weeks.  Today I was exporting some photo's to be printed and after the third one i received this message:

 

"An error occurred while exporting to : ~/.../../photo.jpg  Metadata could not be embedded."

 

The file does not export so i have no jpeg.  I am able to save the file in Affinity format no problem.  I have done this from both "file -> export" menu as well as the export persona.

 

A couple of points:

1. I never left the application between a good export and the failed export.

2. I have permissions to write files in that directory (mac el capitan)

3. I have plenty of free space.

4. It happens on all photo's now regardless if they were in affinity or not.

5. I have since closed all photo's exited and restarted. Same error on all photo's i try.

 

Any help would be greatly appreciated!

Thanks.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Sway, welcome to the forums :)

 

Sorry to hear that you're having issues exporting. Are you saving locally or to an external device? If you try and export to your Desktop do you get the same error?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

 

I am receiving the same error message. I export locally to my desktop.

 

The difference is that this message (up to now) only comes when I open an image saved with PhotoLine in PNG-format. Other pictures can be opened and exported without problems.

 

Best, Dietmar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Dietmar.Harms, welcome to the forum :)

 

Thanks for the info! Is it possible to attach an image saved from PhotoLine to this thread? This will allow me to investigate further :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

 

I'm having the same problem. I get this error message like every other day. Seems to happen when Affinity Photo has been open for a while. It doesn't matter where I'm exporting to. I only export JPEGs so I can't say if it happens with other file formats.

Quitting the program an opening it again solves the problem for me but of course that isn't really a solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

 

I'm having the same problem. I get this error message like every other day. Seems to happen when Affinity Photo has been open for a while. It doesn't matter where I'm exporting to. I only export JPEGs so I can't say if it happens with other file formats.

Quitting the program an opening it again solves the problem for me but of course that isn't really a solution.

 

Are you still getting the error in the latest version, 1.4.1, from the Mac App Store?

Share this post


Link to post
Share on other sites

What I do is from the Export window click on "More" at the bottom.   This opens another window and I uncheck "Embed Metadata"   I have no idea what metadata is but I end up with a good jpeg file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exif, not Exit.


Affinity Photo 1.6.7 & Affinity Designer 1.6.1; macOS High Sierra 10.13.6 iMac (27-inch, Late 2012); 2.9GHz i5 CPU; NVIDIA GeForce GTX 660M; 8GB RAM
Affinity Photo 1.6.11.85 & Affinity Designer 1.6..4.45 for iPad; 6th Generation iPad 32 GB; Apple Pencil; iOS 12.1.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you still getting the error in the latest version, 1.4.1, from the Mac App Store?

 

Yes, I'm running 1.4.1 but am still getting the error frequently.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I'm running 1.4.1 but am still getting the error frequently.

 

I've been unable to replicate this issue. Are you saving the files locally or to an external hard drive / network location?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, It doesn't really matter where I'm saving apparently.

And since I've been using Photo & Designer extensively lately I'm restarting each program a couple of times a day by now.

Luckily I can always save the files, just no export without quitting the program first.

Just quitting the file window does nothing or me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just had this exporting to both png and jpeg. Never had it before but the unchecking metadata fixed it, I tried reloading the app, I blame Windows, since they added Windows support this happens :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just had this exporting to both png and jpeg. Never had it before but the unchecking metadata fixed it, I tried reloading the app, I blame Windows, since they added Windows support this happens :)

 

Are you able to send me the document that you couldn't export without unchecking metadata? I would like to try and figure out what's happening :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was there a fix to this problem? Jsut starting getting it in 1.5 GM

 

Is it possible to start your own thread and include as much information as possible? We'll look into this further for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×