Jump to content
Our response time is longer than usual currently. We're working to answer users as quickly as possible and thank you for your continued patience.

Rectangular artifact when loading RAW files


Recommended Posts

Hi!

I have been using Affinity Photo on iPad Pro for over a year and I have experienced a very frustrating bug when I import RAW images from my Canon DLSR for quite some time. It manifests in the form of a rectangle in the bottom left of an image that appears to be a zoomed in portion of the overall image. This mostly happens with stacking, but also happens with single images. This only occurs within Affinity (it looks fine directly within the iPad gallery)
 

I have attached an image as an example. Please help!

Thanks!

Stacie

25599874-F356-48A0-880E-CCFEE015831A.jpeg

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Chris B said:

Hey Stacie Ma,

We really need the raw file here. If you could attach it, that would be grand. 

Hi Chris B,

Please find the RAW attached.

Thanks,

Stacie

 

Edited by Stacie Ma
Wrong file attached.
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Stacie Ma said:

Please find the RAW file attached.

FWIW I can’t fault it on my 10.5 iPad using AP beta and either serif or Apple raw engines. Tried stacking it using the same image 3 times. Still no issue. Maybe hardware related?
What model iPad do you have?

84DF7C00-5AF8-471D-BF30-B527AFC085D4.jpeg

IPad Pro 10.5/512GB   lpadOS 16.1.1 Apple Pencil (1st gen), Affinity Photo 1.10.5 Affinity Design 1.10.5 Affinity Publisher 2, Affinity Designer 2, Affinity Photo 2

Official Online iPad Help documents (multi-lingual) here: https://affinity.https://affinity.help/ 

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DM1 said:

FWIW I can’t fault it on my 10.5 iPad using AP beta and either serif or Apple raw engines. Tried stacking it using the same image 3 times. Still no issue. Maybe hardware related?
What model iPad do you have?

84DF7C00-5AF8-471D-BF30-B527AFC085D4.jpeg

Hi DM1,

Thanks for checking. I use a 2018 iPad Pro. Both my iOS and Affinity Photo are on the latest versions.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

I can't reproduce this either. I've tried both Serif Labs and Apple Core as the raw engine. 

I'm using a 2017 iPad Pro. 

Stacie, can you try changing the raw engine in Preferences > General > Assistant Options and let me know if anything changes please.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 8 months later...

I was also getting this occasionally with the Apple raw core (1.10.5 on M1 iPad Pro), but it wasn’t reproducible, I’d reopen the same image and it would be gone. I’ve switched to the Serif Labs raw core and haven’t seen it come up yet so far.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.