Jump to content

[Fixed] Macro disappeared, cannot be loaded


Recommended Posts

I have an issue with macros in Photo. I recorded one recently, added it to existing library, but after closing Photo, it disappeared. I re-recorded it again, added it back to the library, export the whole library but it disappeared again. When I wanted to import the library, I received the error message. What am I doing wrong?

Photo 1.9.1, macOS 11.2.3 (20D91), Macbook pro mid 2015

Screenshot 2021-03-21 at 16.12.41.jpg

Link to comment
Share on other sites

Either the file is corrupt or you’re trying to import it via the Macros panel instead of the Library panel.

Alfred spacer.png
Affinity Designer/Photo/Publisher for Windows 1.10 • Windows 10 Home/Pro
Affinity Photo for iPad 1.10 • Designer for iPad 1.10 • iPadOS 15.6.1 (iPad Air 2)

Link to comment
Share on other sites

I have the same problem since the updates of AP 1.8.X until now. I write a macro and want to add to the library. AP asks for a name, I wright a name, press o.k. and then the macro is gone for ever. No chance, to add a macro to the library.

mac OS 11.2.3  AP 1.9.1

Link to comment
Share on other sites

Maybe I found... something.

I tried to create my simple macro 2 ways:

  1. I selected text frame with Move tool (V), then start recording macro - font size set to 8 pt, leading set to 9pt, stop recording and add macro to existing library
  2. I selected the text inside the frame (text editing mode), then start recording macro - font size set to 8 pt, leading set to 9pt, stop recording and add macro to existing library

In the option 1 the macro was not saved after I quit and reopen Photo, in option 2 the macro was saved. So it looks that when I select text frame and record macro by doing some changes in Character panel, macro was not saved. If I select text itself and then record my macro by doing those changes (font size, leading), my macro was saved. Just for curiosity I also recorded these 2 macros in one "session" and none of them was saved.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Moderators

Thanks for your help with this bug. We have now resolved the problem and will make the fix available in the next official release of Affinity Photo on your platform.

We believe this issue has already been addressed in these betas, which you are welcome to try before the next version is officially released to all users

 

Patrick Connor
Serif Europe Ltd

"There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility lies in being superior to your previous self."  W. L. Sheldon

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.