Jump to content

Recommended Posts

Only two months into using Affinity Designer here.

Starting at some point through the progress of my project, any time I create and type new Artistic Text, a purple highlight appears behind it. I don't remember messing with any settings to make it appear. I've tried to look very carefully at the color options on the Artistic Text object but I can't find anything. What am I missing? This hasn't happened to me during other projects until after the 1.9 update, so there's the possibility of a bug or new feature/setting that I'm not aware of yet.

I also attached what the problem looks like in Affinity Designer. The text color was intended to be white, and the color shows as white in the Color tab.

Screen Shot 2021-02-19 at 8.53.27 PM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, jonathanrwolff said:

..Starting at some point through the progress of my project, any time I create and type new Artistic Text, a purple highlight appears behind it.

 

Perhaps - Character Settings, Background Color
If you can't find the Character settings, try View->Studio->Character

 

 

Character Dialog.jpg


Intel i7-10700 Gen10 CPU, 32GB RAM, Geforce GTX 1660 OC 6GB
Windows 10 Pro 20H2, 1x 1TB M.2 NVMe, 1 x 2TB M.2 NVMe. Affinity APh, APu, ADe

Share this post


Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, Greyfox said:

Perhaps - Character Settings, Background Color
If you can't find the Character settings, try View->Studio->Character

I see exactly what you're referring to, but that doesn't seem to solve it completely.

It looks like the background color on the Artistic Text is actually already set to None in the Character panel, but that purple background is still there. The attached screenshot shows the result of me changing that background color from None to an actual selected color.

Also, if I change it back to None from that red for example, it goes back to having that purple background.

Screen Shot 2021-02-20 at 12.00.20 AM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

What you have on your original post is Text Frame background colour (fill) which is a Publisher function.

Whilst in Designer select the text frame then use the Revert Details button in the top Toolbar (looks like a cloud with a red line through it) to see if that cures it.

If not, use Edit > Defaults > Factory Reset


Due to the fact that Boris Johnson is now our Prime Minister, punctuation, spelling and grammar will never be worried about ever again.  We now have far bigger problems to be worried about.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, carl123 said:

What you have on your original post is Text Frame background colour (fill) which is a Publisher function.

Whilst in Designer select the text frame then use the Revert Details button in the top Toolbar (looks like a cloud with a red line through it) to see if that cures it.

If not, use Edit > Defaults > Factory Reset

Yes, I was hoping to find a sort of reset button. Both of those worked, thank you for your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.