Jump to content

Affinity Designer Windows Customer Beta - 1.9.1.963


Recommended Posts

  • Moderators

Click here to download the latest beta

Status: Customer Beta
Purpose: Fixes
Requirements: A valid product key (for Affinity Store purchases), or an installation of the full retail version from the Microsoft Store

As this is a beta it is considered to be not suitable for production use. This means that you should not attempt to use it for commercial purposes or for any other activity that may be adversely affected by the application failing, including the total loss of any documents. We hope you enjoy the latest build, and as always, if you've got any problems, please don't hesitate to post a new thread in this forum and we'll get back to you as soon as we can. Thanks once again for your continued feedback. 

If you have a general question about the software, please head over to the Questions Forum, or if you have any suggestions, please head over to the Feature Requests forum.

Changes

  • Fixed crash at startup due to broken OpenCL drivers
  • Disabled hardware acceleration for AMD Radeon RX 5000 series and later cards (awaiting response to bug filed with AMD)
  • Fixed asset dragging performance for some assets
  • Fixed some documents failing to load (hanging)
  • Improved content syncing

Previous release notes

Link to post
Share on other sites

Everything works correct on this release except s mall regression.
Drag an asset, keep the mouse button  pressed trying to drop it as far as possible on the canvas/artboard then release.
It drops something so small no one can distinguish it, but more than that, it is impossible to resize via the transform section tab, impossible to select it and do a manual resize because the thing is not even existent on the layer stack.
Only turn around i found is to release the mouse button as soon as it reaches the border of the canvas/artboard; only then, things are okay and I can work easy.
Need to fix it so people making a lot of use of Assets to not go crazy thinking they made mistake or broke the app.

Thanks for your great job.

Never be the Same Again !
---
Dell Precision T3500 
Intel Xeon W3530 @2.80GHz with 16GiB 1333 MHz DDR3
Nvidia Quadro K2000 2GB vRAM
Windows 10 Pro N x64 20H2 + LibreOffice 7.1

My well suited Set of Apps [Production only]
* Affinity Suite [Designer + Photo + Publisher]
* Camtasia 2020 + Inkscape 1.0.2 beta + Blender 2.92 Beta

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Uncle Mez said:

Drag an asset, keep the mouse button  pressed trying to drop it as far as possible on the canvas/artboard then release.
It drops something so small no one can distinguish it, but more than that, it is impossible to resize via the transform section tab, impossible to select it and do a manual resize because the thing is not even existent on the layer stack.
Only turn around i found is to release the mouse button as soon as it reaches the border of the canvas/artboard; only then, things are okay and I can work easy.

That doesn't happen for me.

-- Walt

Windows 10 Home, version 20H2 (19042.685),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop (2021-04-06):  32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz
, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Affinity Photo 1.9.2.1035 and 1.9.4.1048 Beta   / Affinity Designer 1.9.2.1035 and 1.9.4.1048 Beta  / Affinity Publisher 1.9.2.1035 and 1.9.2.1024 Beta

Link to post
Share on other sites
  • Moderators
8 hours ago, Uncle Mez said:

Everything works correct on this release except s mall regression.
Drag an asset, keep the mouse button  pressed trying to drop it as far as possible on the canvas/artboard then release.
It drops something so small no one can distinguish it, but more than that, it is impossible to resize via the transform section tab, impossible to select it and do a manual resize because the thing is not even existent on the layer stack.
Only turn around i found is to release the mouse button as soon as it reaches the border of the canvas/artboard; only then, things are okay and I can work easy.
Need to fix it so people making a lot of use of Assets to not go crazy thinking they made mistake or broke the app.

Thanks for your great job.

Unfortunately I'm unable to reproduce this either - does this happen for some of the Assets in the iOS 12 category? Could you get a screen recording demonstrating the behaviour you're getting along with attaching the associated pack if it is a custom one?
 

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.