Jump to content
Our response time is longer than usual currently. We're working to answer users as quickly as possible and thank you for your continued patience.

"Is Linked" Icon not showing on layers panel


Recommended Posts

Have you linked anything? Also be aware that this is only available in Photo 1.9.0, not in the Photo persona of Publisher.

Mac Pro (Late 2013) Mac OS 11.7.1 
Affinity Designer 2.0.0 | Affinity Photo 2.0.0 | Affinity Publisher 2.0.0 | Beta versions as they appear.

I have never mastered color management, period, so I cannot help with that.

Link to comment
Share on other sites

Can you show us a screenshot?

Have you looked at the Links panel to make sure you actually have a linked layer? What kind of linked layer is it?

What OS are you on? It's working fine for me on Windows.

-- Walt

Desktop:  Windows 11 Home, version 21H2 (22000.613) 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 
Laptop:  Windows 10 Home, version 21H2 (19044.1706) 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
        Affinity Photo 1.10.5 (.1342) and 2.0.0 / Affinity Designer 1.10.5 (.1342)  and 2.0.0 / Affinity Publisher 1.10.5 (.1342)  and 2.0.0
iPad Pro M1, 12.9", iPadOS 16.1, Apple Pencil 2, Magic Keyboard

      Affinity Photo 1.10.5 (.280) and 2.0.2 / Affinity Designer 1.10.5 (.21) and 2.0.2 / Affinity Publisher 2.0.2

Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, Old Bruce said:

Also be aware that this is only available in Photo 1.9.0, not in the Photo persona of Publisher.

Linked Layers are in the Photo Persona of Publisher on Windows, Bruce. Are they really missing on MacOS?

-- Walt

Desktop:  Windows 11 Home, version 21H2 (22000.613) 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 
Laptop:  Windows 10 Home, version 21H2 (19044.1706) 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
        Affinity Photo 1.10.5 (.1342) and 2.0.0 / Affinity Designer 1.10.5 (.1342)  and 2.0.0 / Affinity Publisher 1.10.5 (.1342)  and 2.0.0
iPad Pro M1, 12.9", iPadOS 16.1, Apple Pencil 2, Magic Keyboard

      Affinity Photo 1.10.5 (.280) and 2.0.2 / Affinity Designer 1.10.5 (.21) and 2.0.2 / Affinity Publisher 2.0.2

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, walt.farrell said:

Can you show us a screenshot?

Have you looked at the Links panel to make sure you actually have a linked layer? What kind of linked layer is it?

What OS are you on? It's working fine for me on Windows.

Windows 10 latest update.

Adjustment layers clipped to element layer as per JR on his video.

Links Panel show the linked attributes.

Linked layers do not show "chain link" I just have to remember which adjustments layers were linked.

No need for screenshot.

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the heads up Walt. Here on Mac we do have Links in the Photo Persona. I didn't do enough looking.

To be honest I am still trying to get my head around the possibilities that the new Links offers. I think it will become a favourite of mine.

Mac Pro (Late 2013) Mac OS 11.7.1 
Affinity Designer 2.0.0 | Affinity Photo 2.0.0 | Affinity Publisher 2.0.0 | Beta versions as they appear.

I have never mastered color management, period, so I cannot help with that.

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Claude Fiset said:

No need for screenshot.

In this case, with the hint that you'd talking about linked adjustment layers, you're right. They don't show the linked icon for me, either. Other layers do.

 

-- Walt

Desktop:  Windows 11 Home, version 21H2 (22000.613) 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 
Laptop:  Windows 10 Home, version 21H2 (19044.1706) 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
        Affinity Photo 1.10.5 (.1342) and 2.0.0 / Affinity Designer 1.10.5 (.1342)  and 2.0.0 / Affinity Publisher 1.10.5 (.1342)  and 2.0.0
iPad Pro M1, 12.9", iPadOS 16.1, Apple Pencil 2, Magic Keyboard

      Affinity Photo 1.10.5 (.280) and 2.0.2 / Affinity Designer 1.10.5 (.21) and 2.0.2 / Affinity Publisher 2.0.2

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, haakoo said:

also if the adjustments are not a child?

Good point. No, it is only a problem for adjustments that are children, so a screenshot would have still provided benefit to the discussion.

-- Walt

Desktop:  Windows 11 Home, version 21H2 (22000.613) 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 
Laptop:  Windows 10 Home, version 21H2 (19044.1706) 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
        Affinity Photo 1.10.5 (.1342) and 2.0.0 / Affinity Designer 1.10.5 (.1342)  and 2.0.0 / Affinity Publisher 1.10.5 (.1342)  and 2.0.0
iPad Pro M1, 12.9", iPadOS 16.1, Apple Pencil 2, Magic Keyboard

      Affinity Photo 1.10.5 (.280) and 2.0.2 / Affinity Designer 1.10.5 (.21) and 2.0.2 / Affinity Publisher 2.0.2

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, walt.farrell said:

Good point. No, it is only a problem for adjustments that are children, so a screenshot would have still provided benefit to the discussion.

Found it:

My linked pixel layers show the "chain link" aka "Is Linked" icon.

You have to link the adjustments layers before you reposition them to their respective element layers.

The adjustments layers have to be reposition as a clipping mask by dropping them on the text not the thumbnail. This will show the "chain link" (Is Linked icon)

That was the finer point in JR's video.

By the way Walt the screenshot would not show anything. there was no "chain link"

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, haakoo said:

what does the links panel show when you use the arrows ?

This is a good question. The arrows do show which layers are linked.

By the way if I dropped the linked adjustments layers on the thumbnail they are still linked but we do not see "Is Linked" icon aka "chain link".

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Claude Fiset said:

By the way Walt the screenshot would not show anything. there was no "chain link"

It would have shown the kind of layers, and the general layer structure. 

-- Walt

Desktop:  Windows 11 Home, version 21H2 (22000.613) 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 
Laptop:  Windows 10 Home, version 21H2 (19044.1706) 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
        Affinity Photo 1.10.5 (.1342) and 2.0.0 / Affinity Designer 1.10.5 (.1342)  and 2.0.0 / Affinity Publisher 1.10.5 (.1342)  and 2.0.0
iPad Pro M1, 12.9", iPadOS 16.1, Apple Pencil 2, Magic Keyboard

      Affinity Photo 1.10.5 (.280) and 2.0.2 / Affinity Designer 1.10.5 (.21) and 2.0.2 / Affinity Publisher 2.0.2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.