Jump to content

Recommended Posts

Hello,
just discovered a bug when trying to use the quick selection tool to select a uniformly colored background.

If I start with the selection at the top left, the tool does not recognize the edge of the object and selects it even though I do not even touch the object. Interestingly, in the attached video it looks like I'm touching the object, but on the screen itself, I'm almost a full brush tip width away from the object.

If I start the selection elsewhere, the quick selection tool will do the job right.

 

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Hi @PaRunk,

I can't replicate this here. 

Any chance you can that (yet simple) afphoto file?

The only thing I can think of is that there might be something around that area . You're not really selecting anything (the pixel layer only has RGB data where you draw, and the rest is empty. So that "white" you see it's not actually white. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.