Jump to content
Our response time is longer than usual currently. We're working to answer users as quickly as possible and thank you for your continued patience.

Resolution for panoramas


Recommended Posts

I just updated to the 1.9 version of Affinity Photo a couple of days ago and I noticed that when I created a panorama, which is what I specialize in, the pano resolution was 300 PPI, which is the same as the original individual images. In the past the default resolution for panos, stacks, HDR, and focus merge, was 96 PPI. 

I am glad you finally corrected that little flaw because it was a hassle to have to manually change my panos from 96 to 300 PPI. Now that is a step I no longer have to do.

Can I assume that the new resolution will apply to stacks, HDR, and focus merges as long as my original individual images are 300 PPI?

Are there other features that were added to the program with this new update?

Just wondering because I have not had the chance to check all the drop-down menus for any new features yet.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, harrym said:

Yeah, at last!

Here's hoping the pano dialogue gets some love and an upgrade at some point too!

I did find a bug, however, that I reported.
The program crashes when I try to export LUT.
Although I don't normally use LUT sometimes I accidentally hit that tab when I try to export to other formats.

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, DeepDesertPhoto said:

I did find a bug, however, that I reported.
The program crashes when I try to export LUT.
Although I don't normally use LUT sometimes I accidentally hit that tab when I try to export to other formats.

Are you on a windows box using graphics acceleration? I'm not convinced it's stable i had it shut down on me today, first time that's happened in literally years

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, harrym said:

Are you on a windows box using graphics acceleration? I'm not convinced it's stable i had it shut down on me today, first time that's happened in literally years

MacBook Pro High Sierra.
I posted the specs of my Mac in a separate thread in the section for reporting AP bugs on Macs

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, harrym said:

Are you on a windows box using graphics acceleration? I'm not convinced it's stable i had it shut down on me today, first time that's happened in literally years

Here's a link to my posting for reporting bugs.

https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/133428-ap-19-crashes-when-exporting-lut/

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

This problem has been resolved and will be available in the next release 1.9.1. If you want to try the fix yourself, you can install the Affinity Photo customer beta from the link in here 

Patrick Connor
Serif Europe Ltd

"There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility lies in being superior to your previous self."  W. L. Sheldon

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.