Jump to content

Registration Sign-In error in Photo and Publisher (split - Registration Timeout)


Recommended Posts

I'm having a problem with all three apps. Similar to above, but saying "Timeout while waiting for registration service "ready" notification".

Tried changing the language, makes no difference.

APhoto also crashed while trying to register.

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

@DanG

PaulEC must have a different issue, you may want to split his post off.

Patrick Connor
Serif Europe Ltd

There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility lies in being superior to your previous self."  W. L. Sheldon

 

Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, PaulEC said:

Similar to above, but saying "Timeout while waiting for registration service "ready" notification".

 

10 minutes ago, Patrick Connor said:

@DanG

PaulEC must have a different issue, you may want to split his post off.

The error message quoted by @PaulEC is the one (reproduced below) that I got earlier in AD 1.9 on iPad. It’s working correctly for me now.C7C86373-00A3-46E2-B102-4BA425977BC2.thumb.png.4aaf0c64902860eddf38df8c24c6f66c.png

Alfred online2long.gif
Affinity Designer/Photo/Publisher for Windows 1.9.2 • Windows 10 Home (4th gen Core i3 CPU)
Affinity Photo for iPad 1.9.2 • Designer for iPad 1.9.2 • iPadOS 14.4.2 (iPad Air 2)

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Hi @PaulEC,

Thanks for reporting this, I've got a couple of quick questions for you:

  1. What Operating System are you using?
  2. What's your default browser?
  3. Do you have any firewalls etc. set up?

Also, would you mind uploading the crash report from the Photo crash here?

Thanks a lot

Dan

Link to post
Share on other sites

1. Windows 10 (with latest updates)

2. Chrome

3. I do have Norton 360 installed which has a firewall, but I've tried disabling it and I still can't sign-in.

 

Files uploaded, as requested.

Thanks for your help.

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Thanks @PaulEC,

Sorry, but I've got another few questions for you (we've done some investigating and have narrowed it down but that's just revealed the need for more information!)

  1. What version of Microsoft Store do you have running (found towards the bottom of the Settings page)?
  2. What's the version number of c:\windows\system32\RuntimeBroker.exe?

Thanks a lot

Link to post
Share on other sites
11 hours ago, DanG said:

Thanks @PaulEC,

Sorry, but I've got another few questions for you (we've done some investigating and have narrowed it down but that's just revealed the need for more information!)

  1. What version of Microsoft Store do you have running (found towards the bottom of the Settings page)?
  2. What's the version number of c:\windows\system32\RuntimeBroker.exe?

Thanks a lot

1. Microsoft Store version 12011.1001.1.0 

2. Runtime Broker version 10.0.19041.746

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Thanks for everybody's help with this. We're still looking into it and have a couple more questions:

Firstly, @Arlen Keshabyan, would you mind answering the following:

  1. Did you purchase the app from the Microsoft Store?
  2. What version of Microsoft Store do you have running (found towards the bottom of the Settings page)?
  3. What's the version number of c:\windows\system32\RuntimeBroker.exe?

Secondly, for everybody in this thread, are you running any anti-virus software? If so, what is it?

Thanks in advance

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, DanG said:

Thanks for everybody's help with this. We're still looking into it and have a couple more questions:

Firstly, @Arlen Keshabyan, would you mind answering the following:

  1. Did you purchase the app from the Microsoft Store?
  2. What version of Microsoft Store do you have running (found towards the bottom of the Settings page)?
  3. What's the version number of c:\windows\system32\RuntimeBroker.exe?

Secondly, for everybody in this thread, are you running any anti-virus software? If so, what is it?

Thanks in advance

Of course!

  1. Yes, I did. I purchased the app from the Microsoft Store.
  2. The Microsoft Store version is 12011.1001.1.0
  3. The RuntimeBroker version is 10.0.19041.746

I don't use any third-party anti-virus software except for the built-in Microsoft Windows Defender one.

Also, please note, when the hardware acceleration is enabled in any Affinity app settings, the overall performance feels laggy. I use the NVIDIA ASUS Strix 3090 graphics card with the latest video drivers installed.

Link to post
Share on other sites

I get the same error as Arlen Keshabyan

  1. Did you purchase the app from the Microsoft Store? Yes.
  2. What version of Microsoft Store do you have running (found towards the bottom of the Settings page)? Version 12011.1001.1.0
  3. What's the version number of c:\windows\system32\RuntimeBroker.exe? 10.0.19041.76

Windows Version is 10.0.19042 Build 19042

 

Edited by Stagea
Link to post
Share on other sites

Same problem registering. No virus SW except built-in windows. Newest updated Windows. 

Enhetsnavn    LAPTOP-LLVB56GS
Prosessor    Intel(R) Core(TM) i7-10510U CPU @ 1.80GHz   2.30 GHz
Installert RAM    16,0 GB (15,8 GB brukbar)
Enhets-ID    5B8F65CF-C76F-4AEC-9008-0E30BD551D28
Produkt-ID    00330-52453-09542-AAOEM
Systemtype    64-biters operativsystem, x64-basert prosessor
Penn og berøring    Støtte for berøring med 10 berøringspunkter
 

Link to post
Share on other sites

@DanG: I have the same error message as Arlen Keshabyan for Windows. I was able to register my copies of Photo and Designer on my Mac on the same network.
 

  1. Did you purchase the app from the Microsoft Store? Yes.
  2. What version of Microsoft Store do you have running (found towards the bottom of the Settings page)? Version 12011.1001.1.0
  3. What's the version number of c:\windows\system32\RuntimeBroker.exe? 10.0.19041.746

Windows Version is 10 Build 19041.746

Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, Marco Kulczyk said:

Is there already help / solution?

Possibly this one?
 

 

-- Walt

Windows 10 Home, version 20H2 (19042.685),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop (2021-04-06):  32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz
, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Affinity Photo 1.9.2.1035 and 1.9.4.1048 Beta   / Affinity Designer 1.9.2.1035 and 1.9.4.1048 Beta  / Affinity Publisher 1.9.2.1035 and 1.9.2.1024 Beta

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.