Jump to content
ian kelsall

sign in error to account from affinity photo 1.9

Recommended Posts

4 hours ago, Alexandre Cardoso said:

****  HOTFIX to connect your account to Affinity Photo downloaded from the MS Store version 1.9  ****

1. Remove the app that you downloaded from MS store.

2. Download the trial version of Affinity Photo 1.9. Install it and run it in trial mode. Close the app.

3. Connect to MS store and download your copy of Affinity Photo. After Install finishes you run the app. Register your software and download the free offers.

4. You can now remove the trial app that you downloaded and installed from the oficial web site.

5. Have fun with your registered app bought in the MS store. 

The end.

 

 

 

Screenshot (3).png

That did the trick.  The link below is from another thread on this topic.

 

We’re Sorry. Something went wrong during registration or sign-in
We’ve had reports that users who have been getting this error in the Microsoft Store version of our apps have been able to fix this by downloading the beta build of the app and signing into their account using that build. Once they've done this they can then go back into the Microsoft Store version and sign in without any issues.

If you’re issue is not listed above, please try the latest beta builds and see if the issue is resolved. If not, please let me know.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just registered Affinity Photo with the Beta Version 1.9.1.943.


Affinity Photo 1.9.1.979 / beta 1.9.2.997  |   Affinity Designer 1.9.1.979 | Affinity Publisher 1.9.1.979

Windows 10 Home 64bit 20H2 | Intel Core i7 8750H @ 2.2 GHz | Nvidia GeForce GTX 1060 | Intel UHD Graphics 630 | 16 GB Dual Channel DDR4

http://https://www.flickr.com/photos/owlp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

I am having the same issue for all of my Affinity products. 

I bought the software last year and with this update I tried to sign in via the apps but it gives me an error about connecting to the server.

My store version is: 12011.1001.1.0

I'm only running Windows Defender 

And I am not sure what my runtimebroker is. I tried searching for it but nothing is showing 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tested it only with Designer's Customer Beta 1.9.1.952 .. no changes. Can not sign up / login.

(Photo, Designer & Publisher | Affinity Store Version | Windows7 | only OS' Firewall)

affinitylogerror.jpg.318ade97e9bb515777ea212f0aadbd07.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bought affinity photo & affinity designer on Microsoft Store and faced same log-in problem.

After upgrade to Version. 1.9.0.932 via Microsoft Store and its upgrade, Files.json file appears in AppData/Local/Temp/Affinity/Photo/1.0(Store)/AffinityDownloadCache.

I think this problem is related to this Files.json in 1.0(Store) folder.(previous version doesn't make this file before)

Is there a proper Files.json required for 1.9(Store) or something?

 

3.PNG

1.png

2.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

This fix works but should not be the final solution. 
Hope that a solution will come soon via an update, without effort. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/10/2021 at 8:27 AM, Alexandre Cardoso said:

****  HOTFIX to connect your account to Affinity Photo downloaded from the MS Store version 1.9  ****

1. Remove the app that you downloaded from MS store.

2. Download the trial version of Affinity Photo 1.9. Install it and run it in trial mode. Close the app.

3. Connect to MS store and download your copy of Affinity Photo. After Install finishes you run the app. Register your software and download the free offers.

4. You can now remove the trial app that you downloaded and installed from the oficial web site.

5. Have fun with your registered app bought in the MS store. 

The end.

I actually did not need to uninstall the MS Store Apps. I installed the Affinity Photo Trial (did not even activate it), then I was able to get all 3 Affinity MS Store Apps to work. Then I uninstalled the Trial. Restarted the PC just to be sure everything stuck.; which it did.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.