Jump to content
Joachim_L

Placing an APu document in an APu document?

Recommended Posts

Is this covered somewhere or am I too stupid (no serious answers please)?

Yes, it is possible to place an APu document in an APu document (embedded or linked). But how do I place an APu document with facing pages? First spread of the document is no problem, but what about spread 2-3? Page 2 places fine, but I cannot select page 3. To display page 3 I have to double the size of the image, switch from MediaBox to TrimBox and crop page 2. Is there an improvement to come or is it a bug?


------
Windows 10 | i5-8500 CPU | Intel UHD 630 Graphics | 8 GB RAM | Latest Retail and Beta versions of complete Affinity range installed

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, Joachim_L said:

Page 2 places fine, but I cannot select page 3. To display page 3 I have to double the size of the image, switch from MediaBox to TrimBox and crop page 2. Is there an improvement to come or is it a bug?

I'm not sure if I'm seeing the same thing you are, or something different.

I see the complete spread when I place spread 2-3:

image.png.c54456284b03228c94275bc82077d2d6.png

If I only want one of them I simply have to use the Crop Tool, and that could be made easier by allowing me to select a single page from the spread, rather than just selecting the spread itself.


-- Walt

Windows 10 Home, version 2004 (19041.388),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.5.703 and 1.9.0.734 Beta   / Affinity Designer 1.8.5.703 and 1.9.0.734 Beta  / Affinity Publisher 1.8.5.703 and 1.9.0.742 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, walt.farrell said:

I see the complete spread when I place spread 2-3:

Just a guess: You see the complete spread 2-3 because your page 1 is empty. Put some content on page 1, save and place again.

Arggglll. Seems to be my document causing this "bug". A new documents works as it should be (but cropping is still extra work). Sorry for this confusion.


------
Windows 10 | i5-8500 CPU | Intel UHD 630 Graphics | 8 GB RAM | Latest Retail and Beta versions of complete Affinity range installed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.