Jump to content

UI control-clic channel selection issue ?


Recommended Posts

Hi, when I try to select a Spare Channel (or any other channels) with "Ctrl-Clic" from the View > Studio > Channels Panel, the contextual menu does not appear (nothing append),
It only appears if you clic on the very-very right part of the panel...


When watching this tutorial, this issue does not appear there https://affinity.serif.com/en-us/tutorials/photo/desktop/video/334283412/
(Btw Contextual menu on layer panel are fine)

Looks like a UI issue ?
Nice w-e to everyone !

Mac OSX 10.13 / Affinity Photo 1.8.4 / Mac Pro 3.1

Affinity_Photo_UI_Channel_Issue.png

Edited by sbgraphic
replaced miss-spelling 'Pallet' by 'Panel' to be correct
Link to post
Share on other sites

I watched that video and at no point is the channels panel not right clicked on in order to create or rename the spare channels. And it would be impossible to have the software know that I want a context menu for the channels panel to pop up if I were to right click outside of it.

MacBook Pro (13-inch, Mid 2012) Mac OS 10.12.6 || Mac Pro (Late 2013) Mac OS 10.14.6

Affinity Designer 1.9.3 | Affinity Photo 1.9.3 | Affinity Publisher 1.9.3 | Beta versions as they appear.

Link to post
Share on other sites

Hi, maybe i was not clear enough… it' not about renaming any channel on this panel,  it's about having the contextual menu behaving correctly. On the layer panel I can Ctrl-Click anyehere on the layer and I see the menu popping up, but on the Channel Panel, it does not seem to behave as it should (On the video you clearly see the user clicking one of the thumbnail of the the spare channel and the menu is popping-up… i cannot do that, the menu does not appear unless i click on the very right border of the panel...

Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, sbgraphic said:

maybe i was not clear enough…

I was confused by the arrow pointing up to the text.

Okay I understand. That is wrong. Does this still happen if the panel is Docked? On my set up it is in the right hand. You could try the View > Studio > Reset Studio.

MacBook Pro (13-inch, Mid 2012) Mac OS 10.12.6 || Mac Pro (Late 2013) Mac OS 10.14.6

Affinity Designer 1.9.3 | Affinity Photo 1.9.3 | Affinity Publisher 1.9.3 | Beta versions as they appear.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.