Jump to content
Sign in to follow this  
Pigny

[Fixed] It isn't available on Aperture.app

Recommended Posts

When I output it from Aperture.app and edit it by Affinity Photo and save it, it becomes unsupport image format.

The output format from Aperture.app is PSD and TIF. It is a result same as both.

I edit it many times and repeat save. And I can save it normally if lucky.

post-16306-0-72886900-1438616724_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me too.

But only from time to time.

I export from Aperture in TIFF 16bits.

 

Usually, if you delete the wrong image in Aperture and redo the editing in AP, everything is fine.

 

I tried to repair the rights and the catalog without success. I also had a look inside the Aperture photo directories but didn't see anything special. You can even view the tiff file without problem in the OS preview app.


OS X 10.12 - AP 1.6.6 - AD 1.6

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm able to reproduce this.

Seems some Affinity Photo edit operations output an incompatible PSD, TIFF file that Aperture isn't able to recognise.

It's probably the same type of problem we are seeing with other third party apps not being able to recognise Affinity's PSD's despite the fact they open fine in Photoshop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im also having problems exporting and returning to aperture I set aperture to export as tiff it still does not save it back to aperture although it did work once Help tried flattening the document after editing in AF but still would not go back to aperture whats going on or what am I doing wrong!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Lord Zarquon,

Welcome to Affinity Forums :)

The TIFF support (layers) / Aperture's roundtrip is still being improved.

If you export as Tiff, perform you edits, select File ▸ Save in Affinity then Save Flattened from the dialog that will open, does it not return the image to Aperture?

Where you Aperture's library located?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've tested this in the latest Beta with all formats - 8-bit, 16-bit TIFF and 8-bit, 16-bit PSD.

 

If anyone asks, I'd recommend using our layered TIFF, as that will preserve Affinity layer data, but people can use PSD if they want to make life hard for themselves.   ;)


SerifLabs team - Affinity Developer
  • Software engineer  -  Photographer  -  Guitarist  -  Philosopher
  • iMac 27" Retina 5K (Late 2015), 4.0GHz i7, AMD Radeon R9 M395
  • MacBook (Early 2015), 1.3GHz Core M, Intel HD 5300
  • iPad Pro 10.5", 256GB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your help with this bug. We have now resolved the problem and will make the fix available in the next release.


SerifLabs team - Affinity Developer
  • Software engineer  -  Photographer  -  Guitarist  -  Philosopher
  • iMac 27" Retina 5K (Late 2015), 4.0GHz i7, AMD Radeon R9 M395
  • MacBook (Early 2015), 1.3GHz Core M, Intel HD 5300
  • iPad Pro 10.5", 256GB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×