Jump to content

Recommended Posts

I know there is an archived theme.


Confirming  that this problem persists  in the newest version 1.8.3.

Moreover we can observe these damn lines in Xnview picture viewer also, when viewing images, that were edited in Affinity Photo.

So this is a real bug or not? I don't get it.


AMD Threadripper 1950x ~4Ghz | Noctua NH-U14S  | Asrock Taichi X399m | 64GB RAM Corsair DDR4 | 512Gb Samsung 970 Pro NVME | 1Tb Samsung QVO SSD | 2Tb Seagate Firecuda sHDD (8Gb SSD cache) | AMD Radeon VII 16Gb VRAM | Asus Essense STX II | Edifier R2800 Speakers | 750Watt SeaSonic Titanium |  NEC PA301W | Fractal Design Meshify C Mini Dark Case |Topre RealForce RGB Keys | Windows 7 SP2+ x64 ENG

Share this post


Link to post
Share on other sites

And this is super annoying, because you need to double check each image before uploading for sale.

Is there anyway to overcome this issue?

Here is an example.

glitch.thumb.png.cacf360708745b202710874279176267.png

Xnview example

xnview.png.f3b72bb607fa5fa8e5a1ee96583b3fa3.png


AMD Threadripper 1950x ~4Ghz | Noctua NH-U14S  | Asrock Taichi X399m | 64GB RAM Corsair DDR4 | 512Gb Samsung 970 Pro NVME | 1Tb Samsung QVO SSD | 2Tb Seagate Firecuda sHDD (8Gb SSD cache) | AMD Radeon VII 16Gb VRAM | Asus Essense STX II | Edifier R2800 Speakers | 750Watt SeaSonic Titanium |  NEC PA301W | Fractal Design Meshify C Mini Dark Case |Topre RealForce RGB Keys | Windows 7 SP2+ x64 ENG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nobody have such issue? Really?


AMD Threadripper 1950x ~4Ghz | Noctua NH-U14S  | Asrock Taichi X399m | 64GB RAM Corsair DDR4 | 512Gb Samsung 970 Pro NVME | 1Tb Samsung QVO SSD | 2Tb Seagate Firecuda sHDD (8Gb SSD cache) | AMD Radeon VII 16Gb VRAM | Asus Essense STX II | Edifier R2800 Speakers | 750Watt SeaSonic Titanium |  NEC PA301W | Fractal Design Meshify C Mini Dark Case |Topre RealForce RGB Keys | Windows 7 SP2+ x64 ENG

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, it exists, anyway.


AMD Threadripper 1950x ~4Ghz | Noctua NH-U14S  | Asrock Taichi X399m | 64GB RAM Corsair DDR4 | 512Gb Samsung 970 Pro NVME | 1Tb Samsung QVO SSD | 2Tb Seagate Firecuda sHDD (8Gb SSD cache) | AMD Radeon VII 16Gb VRAM | Asus Essense STX II | Edifier R2800 Speakers | 750Watt SeaSonic Titanium |  NEC PA301W | Fractal Design Meshify C Mini Dark Case |Topre RealForce RGB Keys | Windows 7 SP2+ x64 ENG

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had a similar problem in Affinity Designer, it disappeared after reinstalling the program.

Is it just an open file? You didn't move the image on the canvas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sometimes I need to zoom in to check it's only a glitch and not a default after resizing, inpainting or another operation.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, spacedrone808 said:

So, it exists, anyway.

The top image you included has a gap at the bottom, I can see the transparency background under the rest of the image.

1274839751_ScreenShot2020-05-21at12_57_48PM.png.3ad2f516278d7a62d172c2a02fa796b7.png


MacBook Pro (13-inch, Mid 2012) Mac OS 10.12.6 || Mac Pro (Late 2013) Mac OS 10.14.6

Affinity Designer 1.8.4 | Affinity Photo 1.8.4 | Affinity Publisher 1.8.4 | Affinity Designer Beta 1.9.0.2 | Affinity Photo Beta 1.9.0.196 | Affinity Publisher Beta 1.9.0.742

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, telemax said:

I had a similar problem in Affinity Designer, it disappeared after reinstalling the program.

Is it just an open file? You didn't move the image on the canvas?

what was done upon appointed file.

- crop

- flatten

- curves

- denoise

- vibrance

 

Pattern is tottaly unpredictable. Sometimes line appearing sometimes not.

Line can be found at the bottom of the image or at the sides, but never at the top.

And yes, I don't move the canvas.

 

Sometimes it is not visible at 100% zoom level and emerging at 150%.

External picture viewers show lines at any thumbnail size.

 


AMD Threadripper 1950x ~4Ghz | Noctua NH-U14S  | Asrock Taichi X399m | 64GB RAM Corsair DDR4 | 512Gb Samsung 970 Pro NVME | 1Tb Samsung QVO SSD | 2Tb Seagate Firecuda sHDD (8Gb SSD cache) | AMD Radeon VII 16Gb VRAM | Asus Essense STX II | Edifier R2800 Speakers | 750Watt SeaSonic Titanium |  NEC PA301W | Fractal Design Meshify C Mini Dark Case |Topre RealForce RGB Keys | Windows 7 SP2+ x64 ENG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for suggestion, i will surely it out!

Also i noticed that sometimes when curves applied picture becomes blurry.

But if i do flatten before curves everything is fine, pretty strange behavior.


AMD Threadripper 1950x ~4Ghz | Noctua NH-U14S  | Asrock Taichi X399m | 64GB RAM Corsair DDR4 | 512Gb Samsung 970 Pro NVME | 1Tb Samsung QVO SSD | 2Tb Seagate Firecuda sHDD (8Gb SSD cache) | AMD Radeon VII 16Gb VRAM | Asus Essense STX II | Edifier R2800 Speakers | 750Watt SeaSonic Titanium |  NEC PA301W | Fractal Design Meshify C Mini Dark Case |Topre RealForce RGB Keys | Windows 7 SP2+ x64 ENG

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, telemax said:

There may be a problem with positioning and snapping.

 

Doesn't help... :(

 


AMD Threadripper 1950x ~4Ghz | Noctua NH-U14S  | Asrock Taichi X399m | 64GB RAM Corsair DDR4 | 512Gb Samsung 970 Pro NVME | 1Tb Samsung QVO SSD | 2Tb Seagate Firecuda sHDD (8Gb SSD cache) | AMD Radeon VII 16Gb VRAM | Asus Essense STX II | Edifier R2800 Speakers | 750Watt SeaSonic Titanium |  NEC PA301W | Fractal Design Meshify C Mini Dark Case |Topre RealForce RGB Keys | Windows 7 SP2+ x64 ENG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys, here is an example.

At this time:  right hand side border line.

IMG_20191218_064810.jpg


AMD Threadripper 1950x ~4Ghz | Noctua NH-U14S  | Asrock Taichi X399m | 64GB RAM Corsair DDR4 | 512Gb Samsung 970 Pro NVME | 1Tb Samsung QVO SSD | 2Tb Seagate Firecuda sHDD (8Gb SSD cache) | AMD Radeon VII 16Gb VRAM | Asus Essense STX II | Edifier R2800 Speakers | 750Watt SeaSonic Titanium |  NEC PA301W | Fractal Design Meshify C Mini Dark Case |Topre RealForce RGB Keys | Windows 7 SP2+ x64 ENG

Share this post


Link to post
Share on other sites

That´s already processed by you. We want a file untouched.

Maybe download one from say Pexels, Pixabay etc link here and run your steps:

- crop

- flatten

- curves

- denoise

- vibrance

on it, export and compare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, spacedrone808 said:

Guys, here is an example.

At this time:  right hand side border line.

Please provide a problematic Affinity file so we can determine a cause for your problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys thank you for you time! Sorry for disturbing all of you.

It looks like i understand the core reason of this.

I was doing dof filter on background (pixels) layer without pre-flattening.

I believe that this is root cause of the problem.

 

 


AMD Threadripper 1950x ~4Ghz | Noctua NH-U14S  | Asrock Taichi X399m | 64GB RAM Corsair DDR4 | 512Gb Samsung 970 Pro NVME | 1Tb Samsung QVO SSD | 2Tb Seagate Firecuda sHDD (8Gb SSD cache) | AMD Radeon VII 16Gb VRAM | Asus Essense STX II | Edifier R2800 Speakers | 750Watt SeaSonic Titanium |  NEC PA301W | Fractal Design Meshify C Mini Dark Case |Topre RealForce RGB Keys | Windows 7 SP2+ x64 ENG

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, PixelPest said:

This filter has a "Preserve Alpha" option which you might want to check next time. 😉

Thank you so much in advance!


AMD Threadripper 1950x ~4Ghz | Noctua NH-U14S  | Asrock Taichi X399m | 64GB RAM Corsair DDR4 | 512Gb Samsung 970 Pro NVME | 1Tb Samsung QVO SSD | 2Tb Seagate Firecuda sHDD (8Gb SSD cache) | AMD Radeon VII 16Gb VRAM | Asus Essense STX II | Edifier R2800 Speakers | 750Watt SeaSonic Titanium |  NEC PA301W | Fractal Design Meshify C Mini Dark Case |Topre RealForce RGB Keys | Windows 7 SP2+ x64 ENG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.