Jump to content

Recommended Posts

I have created a simple design which I hope to use in mapbox as an icon.  mapbox requires svg.  I  export my design to svg but when I load into mapbox, the fill colors are not there.  the icon is "there" in my custom styles list but the colors do not appear at all.  I have tried multiple different settings on the AD Export More options from the svg export tab (making sure to check Use hex colors, flatten, etc) , but they all have the same result when brought into mapbox.

Mapbox has troubleshooting for Illustrator and other problems here - https://docs.mapbox.com/help/troubleshooting/studio-svg-upload-errors/#common-issues

I cannot find the equivalent settings for what is suggested for Illustrator in Designer.

I also tried to understand the svg file by changing the .svg to .txt and examining it in notepad.  I checked the various tags against support / unsupported elements, and I cannot see any problems (admittedly I am not a web designer however)

I can see the .svg in both firefox and chrome.

Thank you for any help.  Windows 10, AD 1.8.2

 

 

training.afdesign training_7_unchecksetviewbox.svg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have successfully upload the SVG to Mapbox...
2050789181_ScreenShot2020-05-01at15_35_46.png.a641b123be926d67489bfd0acabbdd1d.png

I have altered the afdesign file somewhat by boolean adding all the white objects...

361584239_ScreenShot2020-05-01at15_39_20.png.a1cab84c688bede2c0e60a14450d6b00.png

Summary: Merging the white and unchecking the set view box in any of the SVG export options will allow you to upload SVG files correctly to map box.
 

 

 


iMac 27" Late 2015 Fully Loaded, iMac 27" Mid 2011 both running High Sierra 10.13.6 - Affinity Designer/Photo & Publisher - Illustrator CC, Inkscape, Blender, Sketchup, Pepakura Designer, MTC, Pixelmator & Pixelmator Pro + more... XP-Pen Artist-22E, - iPad Pro 12.9 B|  

Affinity Help - Affinity Desktop Tutorials - Feedback - FAQ - most asked questions

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is very odd, I went back to the training_7_unchecksetviewbox file.SVG and from there merged all the white, then used SVG for export and clicked more and unchecked the set view box option, exported and uploaded successfully.

Renamed to avoid confusion: training7.svg if you upload this file it will work as I’ve just uploaded it.

Note: before merging all the white I removed the circles from the layer1 (layer) and deleted it so all that was left was the colour ellipse and the merged white.

 


iMac 27" Late 2015 Fully Loaded, iMac 27" Mid 2011 both running High Sierra 10.13.6 - Affinity Designer/Photo & Publisher - Illustrator CC, Inkscape, Blender, Sketchup, Pepakura Designer, MTC, Pixelmator & Pixelmator Pro + more... XP-Pen Artist-22E, - iPad Pro 12.9 B|  

Affinity Help - Affinity Desktop Tutorials - Feedback - FAQ - most asked questions

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.