Jump to content
TT Artwork

Line spacing / leading doesn't change

Recommended Posts

Posted (edited)

Hello,

(Publisher on Mac OS)

I want to change the line spacing of a text. It doesnt react to whatever value I enter.

Only in a completely new document with standard Arial text I can change the leading ("Zeilenabstand" in the german version).

Once I change the font or the alignment or whatever, the text doesnt react anymore.

greetings

Tobias

 

Zeilenabstand.png

Edited by Trebesius Artwork

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leading override in Character panel? 


Affinity Store: Affinity Suite (ADe, APh, APu) 1.8.3.
Windows 10 Pro, Version 1909, Build 18363.720.
Dell Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.
Dell OptiPlex 7060, i5-8500 3.00 GHz, 16 GB, Intel UHD Graphics 630, Dell P2417H 1920 x 1080.
Intel NUC5PGYH, Pentium N3700 2.40 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics, EIZO EV2456 1920 x 1200.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to the Serif Affinit forums, @TT Artwork.

It would help to have a sample .afpub file that demonstrates the problem. There are a variety of settings that interact, and we could guess and ask for more screenshots, or we could look ourselves with a sample document :)

(Also, we then don't need to try to translate from your chosen UI language to ours.)


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta   / Affinity Designer 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta  / Affinity Publisher 1.8.3.641 and 1.8.4.651 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

What the heck …

I found it, thank you for the hint, @Pšenda

Two different panels with the same function that override each other? Which sense is that supposed to make? 

(Just switched from inDesign, taking my first steps ;-)

grz TT

 

Edited by TT Artwork
@name added

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Walt, I just found the problem, thanx to Pšenda. I suspected it was no bug, but some function I did'nt find.

And I saw that I can switch the Interface to english, so next time I'll know the correct name of the panel/function.

Thank you. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're welcome :-)

Some information, or try to find more.

https://affinity.help/publisher/English.lproj/pages/Text/leadingSpacing.html

 

 


Affinity Store: Affinity Suite (ADe, APh, APu) 1.8.3.
Windows 10 Pro, Version 1909, Build 18363.720.
Dell Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.
Dell OptiPlex 7060, i5-8500 3.00 GHz, 16 GB, Intel UHD Graphics 630, Dell P2417H 1920 x 1080.
Intel NUC5PGYH, Pentium N3700 2.40 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics, EIZO EV2456 1920 x 1200.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.