Jump to content
Samuli

Artboard guides do not display when dragging in objects

Recommended Posts

If I create two artboards A and B and add artboard column guides to B, those guides do not show up when I drag in an object from artboard A to B until I deselect the dragged object and then reselect it. This makes placing the object accurately more difficult and is an unnecessary step that you have to repeat every time you drag in objects, which is a lot.

Ideally, the guides should show up immediately when you drag an object into the artboard's space.

MacOS 10.11.6, Mac Pro 3.1, Cintiq 21"UX, Affinity Designer 1.8.3

If there's a setting for this (I can't see a reason why there would be, but I've been wrong before), I will be very greatful for pointers.

AFguidesBUG.afdesign

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Samuli said:

If I create two artboards A and B and add artboard column guides to B, those guides do not show up when I drag in an object from artboard A to B until I deselect the dragged object and then reselect it. This makes placing the object accurately more difficult and is an unnecessary step that you have to repeat every time you drag in objects

That is very weird, I can duplicate the problem here on Mac OS 10.14.6


MacBook Pro (13-inch, Mid 2012) Mac OS 10.12.6 || Mac Pro (Late 2013) Mac OS 10.14.6

Affinity Designer 1.8.3 | Affinity Photo 1.8.3 | Affinity Publisher 1.8.3 | Affinity Designer Beta 1.8.4.2 | Affinity Photo Beta 1.8.4.183 | Affinity Publisher Beta 1.8.4.663

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my experience on Windows, Guides are never visible (and as far as I recall have never been visible) except on the currently active artboard. When you select an object on Artboard A, A is then active, so the Guides on B are no longer visible.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.3.641 and 1.8.4.665 Beta   / Affinity Designer 1.8.3.641 and 1.8.4.665 Beta  / Affinity Publisher 1.8.3.641 and 1.8.4.663 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Samuli,

I don't think this is a bug, its just that the guides that are shown are not updated until your selected object changes. However I've passed it on to development as an improvement!

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, Sean P said:

Hi Samuli,

I don't think this is a bug, its just that the guides that are shown are not updated until your selected object changes. However I've passed it on to development as an improvement!

That's very possible, maybe an oversight would be closer to truth. Thanks, much appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.